Yağmur Bircan yazdı: Kış Geliyor

 “Kış deyince aklınıza neler geliyor ?” diye sorulduğunda kar, yağmur , soğuk ve kalın giysiler gibi cevaplar veririz .

Yağmur Bircan yazdı: Kış Geliyor
13 Ekim 2020 - 21:32
                                                                         Kış Geliyor

  “Kış deyince aklınıza neler geliyor ?” diye sorulduğunda kar, yağmur , soğuk ve kalın giysiler gibi cevaplar veririz .
    Her mevsimin kendine has özellikleri vardır . İnsanlar her konuda birbiriyle farklı düşüncelerde olduğu gibi mevsimler hakkında da herkesin düşüncesi farklıdır . Kimisi deniz , havuz ve dondurma için yazı severken , kimiside dışarıda yağmur yağarken veya soğuk havalarda evinde oturmayı sever.
Bana yazı mı yoksa kışı mı daha çok seviyorsun derseniz ben kış mevsimini daha çok seviyorum . Sıcak havalarda dışarıda yorulup terlemektense soğuk havalarda evde sıcak içeceklerle kitap okumayı veya televizyon izlemeyi tercih ederim .
Evet belki yazın çıktığınız kadar dışarı çıkamayacaksınız ama kış mevsiminin güzel tarafı da bu zaten . Otur ailenle veya arkadaşlarınla film izle , kitap oku , oyun oyna . Böyle daha samimi bir ortam oluşturabilirsin . Hiçbirşey yapmasan bile yağmur sesini dinlemek bile huzur veriyor . Mesela şuan ben bu yazımı yazarken dışarıda durmak bilmeyen bir yağmur yağıyor ve bu beni iyi hissettiriyor . Kış tabii ki sadece evde oturmak değildir. Çocukların hatta yetişkinlerin de kış mevsiminde en sevdiği şey kardır. Kar yağar, kartopu oynarsın, kardan adam yaparsın... İlk düşününce çok sıkıcı gelen kış mevsimi aslında en güzel mevsim bile olabilir. Herkes kışı sevme demiyorum bunlar sadece benim düşüncelerim. Kış hakkındaki araştırma sonuçlarından dikkatimi çeken bir bilgiyi de sizinle paylaşmak istiyorum; Çoğu kişinin kışın güneş dünyadan uzak, yazın dünya yakın olduğunu zannettikleri şey aslında tam tersidir . Yani kışın güneş dünyaya daha yakın . Buda bilmeyenler için ufak bir bilgi olsun.
Kışın güzel yönlerini anlattık şimdi de olumsuz yönlerinden bahsedelim. Kış mevsimi başını sokacak bir evi olmayan kişiler ve hayvanlar için fazlasıyla zorlu geçer. Soğukdan donarak ölen hayvanlar, yiyecek bulamayan ve korunacak bir yuvaları olmayan hayvanlar maalesef kışın ya ölüyor ya da bir şekilde yaşamak için çabalıyor. Bizim elimizden fazla bir şey gelmese de yapabileceğimiz en basit şey onlara yemek ve su vermek hatta yapabilirsek kulübe de yapıp yaşamalarına yardımcı olabiliriz .

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum