Yağmur Bircan yazdı: Hayata Gülümse

Yağmur Bircan yazdı: Hayata Gülümse
21 Ekim 2020 - 22:07
                                                        Hayata Gülümse
“ Mutlu olduğumuz için gülmeyiz , güldüğümüz için mutlu oluruz.” ( William James)

  Gülümsemek ...
Ne kadar basit geliyor değil mi kulağa ?
Gülmek ne kadar zor olabilir , ne etkisi olabilir denilir bazen . Ama hayatımızda en önemli yeri kapladığını unutmamak gerekir . Herşeyden önce samimiyeti simgeler .
Hiç gülmeyen , tebessüm bile etmeyen biriyle arkadaş olmak , konuşmak sizce de sıkıcı olmaz mı ?
Hep gülen , mutlu olan biriyle mi arkadaşlık kurarsınız yoksa hiç mutlu olmayan ,gülmeyen biriyle mi ?
Ben güler yüzlü kişilerle arkadaş olurum . Sen mutlu bir anını anlatırken dinleyen kişi senin mutluluğuna ortak olmuyorsa bütün hevesin kaçar , anlatamazsın . Birde karşında her söylediğini güler yüzle dinleyen ve senin dediklerini onaylayan birisi olduğunu düşünelim . Anlattıkça anlatasın gelir . Konu konuşurken birbirini dinlemeye gelmişken bu konudan da kısaca bahsetmek istiyorum.
Konuşma sırasında konuşan kişiyi dinlemek çok önemlidir . Lafını bölmeden , dikkatini sadece karşındaki kişiye verirsen olumlu bir konuşma gerçekleştirebilirsin fakat karşındaki kişiyi umursamaz tavırla dinler , dinlemek yerine etrafa bakınırsan ne birbirinizi anlayabilirsiniz , nede karşınızdaki kişinin anlatma isteği kalır . Yani iyi bir dinleyici olmak her zaman daha iyidir .
Şimdi asıl konumuza geri dönelim:
Gülümsemek bazen ilaç gibi gelebilir insanlara .Siz üzgünken karşınızda sizi teselli etmeye çalışan ve gülen birini görünce bile bizde istemsizce tebessüm ederiz . Her şeyi unuturuz o an , mutlu oluruz . İşte buda gülmenin insanda en güzel etkilerinden biri . Çok sinirli veya üzgün olduğumuzda etrafınızdaki toplum güler yüzlü ise sizde otomatik olarak yumuşarsınız . Bazen en güzel çözümdür gülümsemek . Sinirliyken bağırıp çağırarak karşınızdaki kişiyi kırmak yerine sadece gülüp kendimizi sakinleştirebiliriz .
Gülmek insanı rahatlatır , kimseye bir zararı yoktur . Hatta bulaşıcı hastalık gibidir . Yanındaki güldükçe sende gülersin .
Mutluluğu paylaşmanın en etkili yoludur gülmek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum