Yağmur BİRCAN Yazdı: Geçmişten günümüze teknoloji

Fakat şunu söylemek istiyorum;” teknolojinin zararlı veya yararlı olması sizin elinizde.

Yağmur BİRCAN Yazdı: Geçmişten günümüze teknoloji
03 Eylül 2020 - 21:27 - Güncelleme: 04 Eylül 2020 - 15:51

Geçmişten günümüze teknoloji
                                            Yağmur BİRCAN

Teknoloji her geçen gün daha çok gelişiyor ve insan hayatındaki yerini alıyor. Günlük hayatta kullandığımız çoğu araç-gereç bir şekilde teknoloji ile alakalı .
Eskiden her ailede bir telefon bile zor bulunurken şimdi ailenin en küçüğünden en büyüğüne kadar herkeste telefon, tablet veya bilgisayar bulunuyor. Teknolojinin bizlere bir çok katkıları vardır . Teknolojiyi düzgün kullanmak çok önemlidir.
Bütün gün bilgisayar karşısında oturup oyun oynamak size bir şey kazandırmaz fakat oturup bilgilendirici videolar izler,derslerimiz için yardım alırsak teknolojiyi doğru kullanmış oluruz,aynı zamanda da bilgi sahibi oluruz.
Eski zamanla şimdiki zamanı karşılaştırdığımızda teknoloji yönünden ne kadar fark olduğunu görebiliriz. Hatta bir yıl önceye göre bile teknoloji çok fazla gelişti. Her geçen gün de gelişmeye devam ediyor.
Teknoloji sadece telefon, tablet gibi cihazlardan ibaret değildir . Örneğin eskiden yolculuklar motoru taşıtlarla değil de yürüyerek veya hayvanlar sayesinde oluyormuş . Şimdi motordan arabaya, arabadan trene, trenden otobüse bir çok taşıt bulunuyor. Başka bir örnek verelim; eskiden uzaktaki sevdiklerimizi görmek için o zamanlar araba da olmadığı için günlerce bellide haftalarca yolculuk yapıp onları görmeye gidiyorlardı . Şimdi istediğimiz zaman telefonlar sayesinde ister sesli ister görüntülü konuşabiliyoruz.
Büyüklerinden dinlediğim kadarıyla eskiden her evde televizyon olmazmış ve şimdiki kadar fazla kanal da yokmuş . Birkaç kanal içinden sevdikleri bir film ya da maç olduğu zamanlarda tek bir evde toplanır öyle izlerlermiş . Şimdi her evde televizyon mutlaka oluyor . Önceden televizyon olan ev görüldüğü zaman insanlar şaşırıyormuş, artık televizyonsuz bir ev görünce şaşırıyoruz.
Bazen teknolojik aletler olmadığı zaman insanlar ne yapıyordu diye düşünüyorum, ben bunu düşünürken bile sıkılıyorum ama bir yandan da bence eskiden arkadaşlıklar daha samimi oluyordu. Çünkü internet ve telefon olmadan çocuklar için yapabilecek tek şey dışarı çıkıp arkadaşlarıyla oynamak. Şimdi ise arkadaşlarımızla telefonlardan haberleşiyoruz . Belki haberleşmiyoruz bile .
Teknoloji bir çok insana göre zararlı geliyor. Fakat şunu söylemek istiyorum;” teknolojinin zararlı veya yararlı olması sizin elinizde. Siz iyi yönde kullanırsanız yararı olur, kötü bir şekilde kullanırsanız da zararı olur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum