YAĞMUR BİRCAN YAZDI: ENGELLİLER HAFTASI

“ En büyük engel sevgisizliktir. “

YAĞMUR BİRCAN YAZDI: ENGELLİLER HAFTASI
03 Aralık 2020 - 20:03 - Güncelleme: 03 Aralık 2020 - 21:16
ENGELLİLER HAFTASI

“ En büyük engel sevgisizliktir. “

Her insan engelli doğabilir veya sonradan engelli olabilir . Ülkemizin bir çok yerinde engelli kişilerle karşılaşabiliriz . Gördüğümüzde verdiğimiz tepkilere ve davranışlarımıza çok dikkat etmeliyiz . Tanıdığım çoğu çocuk engellerden korkuyor. Aslında en temiz ,en masum ,en sevgi dolu kişiler engellerdir. Çocuklarınıza onları güzel bir şekilde anlatırsınız hem çocuğunuz davranışlarını düzeltecektir hemde engelli vatandaşlarımız daha çok özgüveni sahibi olacaktır . Onlara tek bir kötü bakışınız bile kalplerini kırar ve sizden çekinirler. Bu yüzden normal kişilerin nasıl Onlara tek bir kötü bakışınız bile kalplerini kırar ve sizden çekinirler. Bu yüzden normal kişilere nasıl davranıyorsanız onlara da öyle davranın, nasıl görüyorsanız onları da öyle görün. Hayatınız boyunca görebileceğiniz en temiz kalpli, sevgi dolu ,pozitif kişiler onlar olacaktır. Zaten engelli kişilerin normal insanlardan pek bir farkı yoktur. Sadece bazı eksiklikleri vardır ve bu eksikler onların insan olduğu gerçeğini değiştirmez. Hatta onlara engelli gözüyle değilde değerli, özel veya farklı bireyler olarak bakalım. Bir çok yönüyle onlarda bizden üstündür bence. Mesela biz onlar kadar pozitif değiliz, onlar kadar olumlu bakamıyoruz her olaya, onların verdiği değeri ,gösterdiği sevgiyi gösteremiyoruz çoğu zaman . Onlar da bu güzel yönleriyle bizden üstündür işte . Engelde olması hiçbir şey için engel değildir. Bir çok engelli birey sporlarda üstün başarılar gösteriyor . O başarılar da ülkemiz için en özel başarılar oluyor . Onlar için engel önlerine çıkan zorluklar değilde insanların onlara davranış şekildir . Gördüğümüz engellilere ters ters bakmak yerine onlara yardım etmeniz onları dünyanın en mutlu insanı bile yapabiliyor . Ön yargılarınızı kenara atıp herkesi eşit görürseniz iyilerin daha çok olduğu bir dünyada daha mutlu bir şekilde yaşayabiliriz .
En basit bir örnekle sakatlandığınızı ve kolunuzun alçıya alındığını düşünün . O zaman bile size gelen tepkiler sizi sıkıyor ve siz bunları kaldıramıyorken ,ömür boyu üzerlerinde gezen gözleri engelliler nasıl kaldırsın ?
Şimdi herkes kendini engellilerin yerine koysun ve düşünsün . O kadar lafların ve bakışların arasında onlar kadar sevgi dolu olabilir miydiniz ?
Olabileceğinizi zannetmiyorum .

Yağmur Bircan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum