YAĞMUR BİRCAN YAZDI:  DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 

"Bir milletin medeniyetini ölçmek istiyor musunuz; kadınlarına nasıl muamele edildiğine bakınız." ( Mustafa Kemal Atatürk)

YAĞMUR BİRCAN YAZDI:  DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 
05 Aralık 2020 - 17:16 - Güncelleme: 05 Aralık 2020 - 18:28
                             DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 

"Bir milletin medeniyetini ölçmek istiyor musunuz; kadınlarına nasıl muamele edildiğine bakınız." ( Mustafa Kemal Atatürk)

    Türkiye’nin kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’te seçim kanunda değişiklikler yapılmasını sağlayarak kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasını sağladı. 86 yıl önce yürürlüğe giren bu kanun ile birlikte kadınlar demokratik haklarına kavuştu.
 İlk Türk topluluklarında kadınların değeri biliniyordu.
Türklerin İslamiyeti kabul etmesi ve İslamiyeti doğru anlamaması ile birlikte kadına verilen değer azaldı.
 Daha sonra Osmanlı Devleti’nin yıkılışından sonra kurulan Türkiye cumhuriyeti kadınlara haklarını yeniden verdi. Kadının değerini öğretti topluma. 
Kadınlar toplumun en önemli bireyleridir. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız.
Bir anne, bir eş, bir sevgili, bir abla, bir teyze olarak etrafımızda bir çok kadın vardır. Onları korumak, haklarını savunmak ve değer vermekte herkesin bir görevidir. 
Her şeyden önce hayatınızdaki en değerli insan, anneniz bir kadın iken kadınlara değer vermemek elde değil. Ama kadınların verdiği o kadar emeğe  karşılık olarak hala şiddet gören kadınlar var . İşte onlar bunları hiç haketmiyor . Tek bir yüksek sesi  bile hak etmiyorlar. 
Kadınlar ve erkekler eşittir.
Mustafa Kemal Atatürk de 86 yıl önce bugün bunu vurgulamış ve topluma öğretmiştir. Kadına seçme ve seçilme hakkı gibi bir çok haklar vererek erkeklerin yapabileceği işleri kadınların da yapma hakkı  olduğunu göstermiştir. 
 
Bütün kadınların Dünya Kadın Hakları Günü  Kutlu Olsun . 
                                                                                               Yağmur Bircan 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum