Veli Metin Türkoğlu: UYGURLAR YOK OLURSA DÜNYA TARİHİ YOK OLUR

Veli Metin Türkoğlu: UYGURLAR YOK OLURSA DÜNYA TARİHİ YOK OLUR
15 Ocak 2021 - 20:54 - Güncelleme: 15 Ocak 2021 - 20:57

UYGURLAR YOK OLURSA DÜNYA TARİHİ YOK OLUR

Uygurlar yok olursa insanlık tarihi yok olur, dünya tarihi yok olur ve Türk tarihi yok olur…

   Uygur bölgesi, insanlık tarihinin en eski arkeolojik kalıntılarını barındıran önemli bir bölgedir. Özellikle Kaşgar; Taş Devri, Tunç Devri ve Demir Devri’nin takip edilebildiği bir bölgedir. Bu bölgedeki buluntulardan, burada yaşayan insanların M.Ö. 10.000 yılında ateş yakmaya başladıkları anlaşılmıştır. Kendisi bir Uygur Türkü olan Ahmet Süleyman Kutluk’un “Doğu Türkistan Medeniyeti ve Uygurlar” adlı eserinde, Taş Devri buluntuları hakkında yeterli bilgi ve kanıt sunulmuştur.

  • Türklerde ölü yakma, mumyalama gibi birçok geleneğin kanıtları yine Uygur bölgesinde çıkmıştır.

  • Türklere ait piramitler ve içindeki yazılı tabletler Uygur bölgesindedir.

  • En eski el yazması eserler Uygur bölgesinden çıkmaktadır. Bin Buda Mağarası’nda bulunan 40.000 parşömenden oluşan el yazması arşiv İngiltere’ye kaçırılmıştır. Bu arşiv içerisinde yer alan IRAQ BİTİG el yazması Türk tarihinin en eski dönemlerine ışık tutan eserlerden biridir. IRAQ BİTİG el yazması, Turgay Tüfekçioğlu tarafından Türkçe olarak yayınlanmıştır.

  • Türkçe orijinaline henüz ulaşılamamış olan bir el yazmasından kopya edilerek M.S. 580 yılında Bozork Mihr tarafından Farsçaya çevrilen ve bir Kıpçak Türkü olan ed’Devedari tarafından Arapça olarak günümüze ulaştırılan ULU HAN ATA BİTİĞİ el yazmasının orijinali bulunabilirse yine Uygur bölgesinde bulunacaktır. ULU HAN ATA BİTİĞİ; Ay Ana ile Ay Ata’nın (Hz. Âdem ile Hz. Havva’nın) nasıl yaratıldığını anlatan bir el yazmasıdır. Bu eser, Prof. Dr. Necati Demir tarafından Türkçe olarak yayınlanmıştır.

  • Türklerin İskandinav halklarıyla bağı ancak Uygur bölgesinde elde edilen verilerle çözülebilir. Çünkü Viking kültürüne en yakın kültür Antik Uygur kültürüdür.

  • Türk Tarihi’ne ışık tutacak birçok taş yazıt yine Uygur bölgesi içerisindedir.

   Bu örneklere benzer daha yüzlerce örnek vermek mümkündür. Bunlara benzer pek çok tarihi bilgi halen Uygur bölgesinde keşfedilmeyi beklemektedir. Eğer bu keşifler yapılmaz ve Uygurlar yok olursa insanlık tarihi yok olur, dünya tarihi yok olur ve dolayısıyla Türk tarihi yok olur. Türk Tarihi yok olursa kültürel birliğimizi oluşturan ortak kültürümüz yok olur. Ortak kültürümüz yok olursa bütün Türk coğrafyasının yok edilmesine alt yapı hazırlanmış olur.

   Türk coğrafyasını yok etme planı Çinlilerin 100 yıllık hayalidir. Çinli generallerin bu konu hakkında yazdıkları raporlar ve çalışmalar hakkındaki bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=3QCRny5pF_A

NOT: Uzun yazıların pek okunmaması nedeniyle konuyu kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalıştık. Konu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımızın aşağıdaki eserlerden faydalanmalarını rica ederiz.

UYGUR YAZITLARI – Prof. Dr. Erhan Aydın – Bilge Yayınları

DOĞU TÜRKİSTAN ve UYGUR MEDENİYETİ – Ahmet Süleyman Kutluk – Selenge Yayınları

IRAQ BİTİG – Turgay Tüfekçioğlu – Özsan/Bursa

ULU HAN ATA – Prof. Dr. Necati Demir – Ötüken Yayınları

21. YÜZYIL UYGUR DRAMI / GÖÇ – Doç Dr. Erkin Emet – Akçağ Yayınları

İlgili videoları içeren Link:
https://www.youtube.com/channel/UCcswgLabm5W5Evs60kWGgdw/videos

 

Araştırmacı Yazar
Veli Metin Türkoğlu
Ocak 2021


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum