Uygur Türklerine zulmün yeni görüntüleri: Akrabalarını böyle görebildiler!

Uygur Türklerine zulmün yeni görüntüleri: Akrabalarını böyle görebildiler!
31 Ağustos 2022 - 10:24

Komünist Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı muamele ve zulmün yeni görüntüleri ortaya çıktı. Son çıkan görüntülerden birinde, Uygur Türkü bir ailenin kamptaki yakınlarını ziyarette demir kapıdaki görüş deliğinden konuşmak zorunda kaldıkları anlar yer aldı.

Doğu Türkistan etnik, kültürel ayrımcılık, insan hakları ihlallerine, günümüzdeki ikinci Nazi Kamplarında işkence, asimilasyon ve Soykırım’a maruz kalıyor. Birleşmiş Milletlerin resmi verilerine göre ise, ÇKP rejiminin soykırım uyguladığı Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında üç milyondan fazla Uygur Türkü ve diğer Türkleri zorla tutuyor. Kamplarla birlikte inşa edilen devasa fabrikalarda ucuz iş gücü olarak Çinli şirketlerde çalıştırılıyor. Zaman zaman söz konusu kamplardaki yaşayışa ilişkin fotoğraflar ve videolar internette paylaşılabiliyor, Çin rejiminin Uygur Türklerine reva gördüğü koşullar gözler önüne seriliyor.

İşte o görüntülerden biri yakın zamanda sosyal medyada paylaşıldı. Videoda Uygur Türkü bir aile kamptaki yakınını ziyarete gidiyor. İçeri giremeyen aile ve bebek kamptaki yakınıyla, demir kapındaki görüş deliği üzerinden görüşmek zorunda kalıyor.

Çin’in Doğu Türkistan’da toplumun her kesiminden insanlara karşı işlediği soykırım fiilleri, bütün bir Türk milletinin kitlesel olarak yok olması tehdidini ortaya koyuyor. Çin’in yaygın sosyal medya platformlarında da paylaşılan görüntülerde, kamplardan çıkan insanların vahim durumları net bir şekilde görülüyor. Doğu Türkistan’da çekilen bu görüntüler, Çin’in vahşet derecesindeki insan hakları ihlallerinin delili niteliğinde.

PEKİN’İN DOĞU TÜRKİSTANLILARA YÖNELİK SİSTEMATİK BASKISI

Çin’in Uygur Türklerine karşı bu denli vahşi, acımasız ve pervasızca soykırım uygulamasının en büyük nedeni olarak, Çin için her zaman farklılığın tehdit olarak görmesi yatıyor. Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri ve diğer Türkler Çin’den farklılıklarını koruyarak yaşıyorlar ve Çinliye benzememek için direniyorlar. Bu sebeple Çin varoluş tarihinden bugüne hiç bir faklılığı kabul etmediği gibi karşılaştığı bütün farklılıkları ya kendi kültüründe boğarak eritiyor veya günümüzde olduğu gibi Doğu Türkistanlılara yaptığı soykırım ve benzeri uygulamalarla farklılığı ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Diğer bir neden ise Doğu Türkistan topraklarındaki yer üstü ve yer altı zenginlikler ve Türkistan topraklarına açılan bir kapı olması olarak biliniyor. Şu ana kadar Doğu Türkistan topraklarında 143 çeşit maden türü, Tarım havzasında keşfedilen milyarlarca metreküp doğalgaz, ham petrol Çin’nin enerjisi için büyük önem arzediyor. Elde edilen bilgilere göre Çin’in yüzde 55’lik enerjisi Doğu Türkistan’dan sağlanıyor.

Koca Dincaslan
30 Ağustos 2022, 17:35
Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum