Ünlü medya yazarı ve gazeteci Şeyda Nasipli Azerbaycanlı talabelere seslendi

Ünlü medya yazarı ve gazeteci, aynı zamanda korona virüs pandemisinden sonra yaradılan, 4 aydır bir çok yardımlarda bulunan Melekler grupunun aktif üyelerinden olan Şeyda Nasipli öğrencilere seslendi.

Ünlü medya yazarı ve gazeteci Şeyda Nasipli Azerbaycanlı talabelere seslendi
27 Haziran 2020 - 17:31 - Güncelleme: 27 Haziran 2020 - 17:33

Pandemi günlerinde maddi manevi zorluklarla karşılaşan öğrencilerin problemlerinden konuşan Şeyda Nasipli, kendisin de kurucu üyelerinden olduğu Melekler birliğinin bu zorlu günlerde öğrencilere gereken destek verdiğini, bu desteklerin büyük kısmının maddi yardımını Türkiye vatandaşlarının karşıladığını açıkladı. Pandeminin başladığı ilk günlerden Azerbaycan sefirliği ile iletişimde olduklarını, bir çok konularda öğrenciler odaklı kararlar alınmasında, direk olarak teklifler paketinin onaylanmasında Melekler birliğinin başarısını aktararak, Avrupa ve diğer ülkelerde bu gibi kararların olmamasını, böyle kararların yalnız Türkiye'de görüldüğünü bildirdi. Buna neden gibi, başka ülkelerde insanların öğrencilerimize ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza sessiz kalmasını gösterdi. Melekler birliğinin bundan sonra da öğrencilere ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara sahiplenmeğe hazır olduğunu belirterek, bu işde yardım eden diğer birlik üyelerine - Aygün Hesenoğlu, Mehseti Şerif Özyürek, Şebnem Karslı, Nigar Ögeday, Könül Şamilgızı, Çiçek Qoşqar ve yardımlara Azerbaycandan destek veren Gülnare Zeynallı, Peri İsagova gibi yardım sever kişilere teşekkürlerini ifade etti:

"Canlarım talabeler! Şimdi memlekete, ailelerinizin yanına geri dönmel zamanı. Daha güzel günler yaşayacaksınız. Belirtmek istiyorum ki, bugün açılan uçaklar hakkında karar aldırmak kolay olmadı. Macaristan, Polonya gibi ülkelerde öğrenciler geri dönemiyor. Onların sesine ses veren kimse yok. 3 ay önce, Türkiye'de yaşayan, tanımadığınız gazeteci, ziyalı Azerbaycanlı kadınlar bir araya velip Melekler grupunu kurduk. Bir yandan maddi yardım toplamakdayken, diğer taraftan medyada sizin sesiniz olduk. Ben ve Nigar hanım yardımların yüzde 99-nu Türkiye vatandaşlarından, ailemizden, çevremizden toplaya bildik. Türkiye vatandaşları sizin zorlu günlerinizde çok duyarlı davrandı. Aynı zamanda sefirliğimizin peşini bırakmadık. Kira yardımlarının, 200 TL değerinde yardımların verilmesine mecbur ettik. En son geçen hafta gazeteci İrfan Sapmazın Amerikadan yayın yapan WAR TV kanalında Nigar hanımla beraber konuk olduk. Oradan Azerbaycan dövletine seslendik. Bu hafta 2 AZAL, 2 THY uçağının kalkmasına izn verildi. Bunlar kolay olmadı, ortada büyük emek var. Eğer sizlere azbir şey hakkımız geçtiyse,  helal olsun. Sizler eğitim için geldiniz. Bilin ki, Türkiye insanı sizi yalnız başına bırakmadı. Kendi emekli maaşından 100 tl ayırıb sizlere gönderen onlarca Türk vatandaşı var. Bu iyiliklerini unutmayın. Sizden tek ricam Azerbaycanı, Türkiyeni çox sevin. Bir Azerbaycanlını zor durumda görerseniz, ona yardım edin. Bizim bizden başka hiç kimsemiz yoktur. Ailenize selam götürün. Eğitiminizi başarıyla bitirin. Okumuş, vicdanlı, şerefli insan olun. Eğer yine zorluklarla karşılaşsanız, bize ulaşmaktan çekinmeyin. Ne kadar başarsak, o kadar yanınızdayız. Yolunuz açık olsun, evlatlarım!"

 Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum