Uluslararası Türk Akademisinin Yayınladığı Kitaplar Tanıtıldı

Ankara’da bulunan Türk Dil Kurumunda (TDK) 29 Nisan 2022 tarihinde saat 11.00’de 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı ve 2022 Türk Dil Kurumunun 90. yıl dönümü münasebetiyle Uluslararası Türk Akademisi tarafından yayımlanan kitapların tanıtım programı düzenlendi.

Uluslararası Türk Akademisinin Yayınladığı Kitaplar Tanıtıldı
30 Nisan 2022 - 09:27

Uluslararası Türk Akademisi tarafından yayımlanan kitapların tanıtım programı Türk Dil Kurumunun (TDK) ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleşti. Programa, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Dr. Darhan Kıdıralı, TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Prof. Dr. Mustafa İsen, Bilge Türk Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Güngör Azim Tuna, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emek Üşenmez, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu ile çok sayıda öğrenci ve davetliler katıldı.

Başkent Ankara’da bulunan Türk Dil Kurumunda (TDK) 29 Nisan 2022 tarihinde saat 11.00’de 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı ve 2022 Türk Dil Kurumunun 90. yıl dönümü münasebetiyle Uluslararası Türk Akademisi tarafından yayımlanan kitapların tanıtım programı düzenlendi. Program kapsamında, Uluslararası Türk Akademisi tarafından yayımlanan Karahanlı dönemine ait “İlk Satırarası Kuran Tercümesi” kitabı (İstanbul nüshası), Türk Dünyası Tarihi ve Kültürel Atlas ve Anadolu’nun yetiştirdiği ünlü tasavvuf ve şairi Yunus Emre’nin Divan’ı (Kazak Türkçesi’nde çevirisi) tanıtıldı. Programa, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Dr. Darhan Kıdıralı, TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Prof. Dr. Mustafa İsen, Bilge Türk Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Güngör Azim Tuna, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emek Üşenmez, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu ile çok sayıda öğrenci ve davetliler katıldı.

TDK BAŞKANI PROF. DR. GÜRER GÜLSEVİN: TÜRK DÜNYASI OLARAK BİRLİKTE HAREKET ETME ZAMANI GELDİ

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Uluslararası Türk Akademisinin son zamanlardaki faaliyetlerinin önemine dikkat çekerek, “TÜRKSOY, Türk Devletleri Teşkilatı ve Türk Akademisi olarak ekonomi, siyasi, kültürel ve eğitim alanlarında işbirliğimiz devam edecek. Hepimizin, Türk Dünyası olarak bir arada ve hep birlikte hareket etme zamanı geldi” ifadesini kullandı. Ayrıca TDK Başkanı Prof. Dr. Gülsevin, Türk Akademisinin çalışmalarında başarılar diledi.

ULUSLARARASI TÜRK AKADEMİSİ BAŞKANI DR. KIDIRALİ: AKADEMİMİZİN İSMİNİN “TÜRK” OLMASI AYRICA GURUR VERİCİ

Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Dr. Darhan Kıdıralı ise kitap tanıtım programına ev sahipliği yapan TDK’ya teşekkürlerini ileterek şunları kaydetti:

“Uluslararası Türk Akademisi olarak her geçen gün çalışmalarımıza yeni projelerle devam ediyoruz. Ayrıca programımız kapsamında, her yıl Türk Dünyasının önemli şahsiyetlerini eserleriyle birlikte tanıtıyoruz. Örneğin, Türkiye’den bu sene Evliya Çelebi ve Prof. Dr. Zeynep Korkmaz’ın hayatı ve eserlerini tanıtacağız. Türk Akademisinin var oluşunun sebebi; Türk Halkına hizmet etmektir. Özellikle, yok olma tehlikesi altındaki dilleri canlandırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu yıl 20’den fazla kitap yayımladık. Türk dünyasının önemli şahsiyetlerinim kendi Türkçesinde yazan eserleri tıpkıbasımıyla vermeyi uygun görüyoruz. Örneğin, Türkistan’da Yunus Emre kitabını tanıttık. Daha çok programlarımız var. Dolaysıyla hep birlikte hareket etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Elinizdeki Kuran-ı Kerim tercüme kitabı, Türklerin ilk Müslüman olduktan sonraki eserlerinden biri. Demek ki; 10. asırda atalarımız, kutsal kitabı tercüme edecek kadar bilim sahibi olduğunu idrak etmemiz lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”


KAYNAK:https://qha.com.tr/haberler/kultur-sanat/ankara-da-turk-dil-kurumunun-ev-sahipliginde-uluslararasi-turk-akademisi-kitaplari-tanitildi/401219/

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum