Uluslararası bir kuruluş, ilk kez KKTC ile ilgili bir organizasyonu tanıdı!

Uluslararası bir kuruluş, ilk kez KKTC ile ilgili bir organizasyonu tanıdı!
08 Ocak 2021 - 19:50

Türkiye’nin Mersin ili ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki Barış Parkuru’nun, dünya genelinde tanınması için Dünya Açık Su Yüzme Birliğine (WOWSA) yapılan başvuru kabul edildi. Böylece uluslararası bir kuruluş ilk kez KKTC ile ilgili bir organizasyonu tanıdı.

KKTC Mersin Başkonsolosluğu ile Yenişehir Belediyesi’nin girişimleriyle, Mersin ve KKTC arasındaki yüzme parkurunun dünya genelinde tanınması ve resmiyet kazanması amacıyla, Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Dünya Açık Su Birliğine (World Open Water Association-WOWSA) başvuru yaptı. Barış Parkuru başvurusu, Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA)’ne yapılan başvuru dün kabul edildi.

KKTC ULUSLARARASI OYLAMAYA DAHİL EDİLDİ

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, uluslararası bir kuruluşun ilk kez KKTC ile ilgili bir organizasyonu tanıdığını ve Mersin ile KKTC arasındaki yüzme geçişinin “Yılın Performansları” oylamasına dahil edildiğini açıkladı.

“BAŞARDIK, HEDEFİMİZE ULAŞTIK”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, KKTC arasında bir yüzme parkuru oluşturmak, KKTC’ye uygulanan haksız ambargoya dikkat çekmek ve uluslararası yüzücüleri bu parkura çekmek gibi önemli bir hedefleri olduğunu dile getirerek, “Başardık, hedefimize ulaştık” ifadelerini kullandı.

OYLAMA DEVAM EDİYOR

Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin, World Open Water Association’a yaptığı başvurunun kabul edilmesiyle, tanınan Barış Parkurundaki yüzme geçişi, WOWSA tarafından 2020 Yılın Performansları oylamasına da dahil edildi. Barış Parkuru Yüzme Geçişi, 12 performans arasında 450 oy ile şu anda dördüncü sırada yer alıyor. Oy verme işlemine katılmakisteyenler, https://openwaterswimming.com/performance-of-the-year/ linkine tıklayarak oy verebilecek.

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum