Ukrayna'nın Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde Kırım Tatar bayrağı dalgalanacak

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, her yıl 26 Haziran tarihinde kutlanan Kırım Tatar Bayrak Günü’nde Ukrayna’nın Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerine Kırım Tatar bayrağı çekileceğini bildirdi.

Ukrayna'nın Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde Kırım Tatar bayrağı dalgalanacak
24 Haziran 2020 - 18:46 - Güncelleme: 24 Haziran 2020 - 18:48

Yaklaşan Kırım Tatar Bayrak Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Büyükelçi Sıbiga, “Bu yıl da 26 Haziran günü Kırım Tatar Bayrak günü vesilesiyle ve Kırım’ın Rusya tarafından işgaline karşı mücadelede Kırım Tatar halkına destek amacıyla etkinlikler düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Sıbiga, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği binasına, İstanbul’daki Başkonsolosluk ve Antalya’daki Konsolosluk binalarına Kırım Tatar bayrağının çekileceğini kaydetti.

KIRIM TATAR BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü ilk kez 2010 yılında kutlandı. Aynı yıl düzenlenen 5’inci Kırım Tatar Milli Kurultayında 26 Haziran tarihinin her yıl Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesi kararı kabul edildi.

Kırım Tatar Bayrak Gününün kutlandığı 26 Haziran tarihinde Kırım’da başkent Akmescit ve diğer yerleşim yerlerinde her yıl binlerce insanın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler Kırım Tatar Milli Meclisinin koordinasyonuyla Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarınca Ukrayna’nın ana kısmında gerçekleştirilmeye başladı.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum