"Üç Usta, Üç Bakış". Bişkek'te resim ve heykel sergisi açıldı

Gapar Aitiev'in adını taşıyan Kırgız Ulusal Müzesi, bu yılın kahramanlarına adanmış bir sergi açtı:

"Üç Usta, Üç Bakış". Bişkek'te resim ve heykel sergisi açıldı
18 Şubat 2021 - 10:11 - Güncelleme: 18 Şubat 2021 - 13:51

Bişkek, 17.02.21. / Roman Gaynanov - Kabar /. Gapar Aitiev'in adını taşıyan Kırgız Ulusal Müzesi, bu yılın kahramanlarına adanmış bir sergi açtı: heykeltıraş Albek Mukhutdinov 1936-1990 (85. doğum günü), sanatçılar Sabitzhan Bakashev 1941-1988 (80. doğum günü) ve Murat Bekjanov (75. doğum günü) .. .

Sergi, A.Muhutdinov'un çalışmasındaki en anlamlı bölümü - bir portre sunuyor. Onun tarafından yaratılan portreler doğaya sadık, özlü, yaşamı onaylayan güç, maneviyatla donatılmış. Ünlü bilim adamları, kültürel figürler ve sıradan işçiler heykeltıraş için poz verdi. İnsanların mesleki niteliklerini yansıtan tasvir edilen karakter özelliklerini ve dış tezahürlerini güvenle aktarır.

Heykeltıraşın birçok planı ve tasarımı yerine getirilmedi, ancak yetenekli heykeltıraş, birçok öğrencisine yüksek bir stil duygusu aşılamayı başardı. Sergide heykeltıraşın en iyi 13 eseri yer alıyor.

Sabitzhan Bakashev, I. Leningrad Endüstri Sanatları Yüksek Okulu Frunze Sanat Okulu'ndan (1957-1960) mezun oldu. V.I.Mukhina (1960-1966) anıtsal ve dekoratif resim bölümü, A.K. Kazantsev atölyesi.

Sanatsal ifade arayışını ve resim ile mimari arasındaki mekansal etkileşimi birleştiren orijinal bir sanatçı olarak, 60'larda ortaya çıktı. S. Bakashev, anıtsal ressamlar A. Voronin, A. Kamensky, 3. Khabibulin, I. Chokoev ve diğerleri ile grup çalışmalarında yer aldı. , resmin esnekliği duygusu arttı.

Murat Bekdjanov Kırgız Cumhuriyeti Kültür Emekçisi Onurlandırıldı. 1966'da Frunze Sanat Okulu'ndan 1972'de Moskova Sanat Enstitüsü'nün grafik fakültesinden mezun oldu. V.I.Surikov, N. Ponomarev'in posterinin çalıştayı.

Sergide Murat Bekjanov'un tarz tablolarının yanı sıra posterler, kitap illüstrasyonları ve portreler yer alıyor. Portreler, renkteki ince tonal gelişmelerle yapılır, çoğu zaman belirli bir kişinin duygusal durum karakteristiğinin aktarıldığı ruh hali portreleridir.

Kaynak:http://www.kabar.kg/news/tri-mastera-tri-vzgliada-v-bishkeke-otkrylas-vystavka-kartin-i-skul-ptur/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum