Türkmen halkının Arkadağ onuruna bayram konseri

Älem Kültür ve Eğlence Merkezi'nin önündeki meydanda, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'un doğum gününe adanmış sanat ustalarının şenlikli bir konseri gerçekleşti.

Türkmen halkının Arkadağ onuruna bayram konseri
30 Haziran 2021 - 10:09 - Güncelleme: 30 Haziran 2021 - 19:15

Bugün başkentte, Älem Kültür ve Eğlence Merkezi'nin önündeki meydanda, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'un doğum gününe adanmış sanat ustalarının şenlikli bir konseri gerçekleşti.



Türkmenistan'ın manevi, sosyo-politik ve ekonomik gelişimine güçlü bir ivme kazandıran güç ve mutluluk dönemi, Hero-Arkadag liderliğindeki dünyaya yeni görünümünü göstermeyi mümkün kıldı. Ülkenin tüm yaşam alanlarını kapsayan yenilikçi dönüşümlerin başlatıcısı olarak hareket eden ve faaliyetlerinin temelini "Kişi için devlet!" ilkesi üzerine kuran ulusun lideri Gurbanguly Berdimuhamedov, kararlı ve istikrarlı bir şekilde ülkeyi yönetiyor. ilerleme ve refah yolu.

Bu yıl, "Türkmenistan Barış ve Güvenin Anavatanıdır" sloganı altında, önemli bir tarih kutlanıyor - Anavatan'ın kutsal bağımsızlığının 30. yıldönümü; Mayıs ayında Aşkabat'ın 140. yıldönümü onuruna kutlamalar yapıldı. Ulusun liderinin ülkenin egemen gelişimine ve Türkmen başkentinin yeni bir imajının yaratılmasına katkısı gerçekten görkemli.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, aktif, proaktif konumu ve insanlığın küresel sorunlarının çözümüne yönelik yenilikçi yaklaşımıyla tanınan, zamanımızın önde gelen bir kamu ve siyasi figürüdür ve uluslararası toplumda haklı olarak yüksek bir prestije sahiptir.

“Alkyş Size, şöhrat Size, Arkadağ!” Şenlikli etkinliğin programını açan “Dünýäň beyik lideri Siz, Arkadağ!” kompozisyonuna bu tema hakim oldu.

Kutlamanın doğal ve aynı zamanda ikonik manzarası, Köpetdağ Dağları'nın güzel manzaraları, Bağımsızlık, Anayasa, Tarafsızlık Anıtları ve her geçen gün daha da güzelleşen başkentin beyaz mermerden gökdelenlerinin açılışıydı. kare.

Konser, ünlü müzisyenlerin, halk ve pop şarkılarının sevilen yorumcularının performanslarıyla devam etti. Dans grupları ve folklor grupları hünerlerini sergilediler. Odaların her biri Kahraman-Arcadağ için gerçek bir ulusal sevgi ve hayranlık duygularını aktardı.

Mevcut festival programı, Türkmen sanatının zengin potansiyelini yansıtan çeşitli türler ve prömiyer performansları ile ayırt edildi. Sanatçılar için, böylesine önemli bir günde performans sergilemek, yeteneklerinin ve yeteneklerinin en yüksek tanınma biçimi haline geldi. İzleyicilere verdikleri kalplerin sıcaklığı, samimiyeti ve yeteneği sıcak bir tepki buldu ve modern görsel-işitsel teknolojilerin kullanımı şenlik eylemine özel bir parlaklık ve özgünlük kazandırdı.

Türkmen halkının çok sevdiği “Bagt nury” şarkısı, sözleri ve müziği Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov tarafından yaratılan dinleyiciler için gerçek bir hediye oldu. Güzel melodisi, yürekten sözleriyle, dostça alkışlarıyla kanıtlandığı gibi, orada bulunanların ruhlarının derinliklerine battı.

Tatilin doruk noktası, koreografi yoluyla Türkmen halkının ulusal liderleri etrafındaki birliğinin ifade edildiği, büyük ölçekli faaliyetleri yerli halkın müreffeh yaşamını, refahı sağlamayı amaçlayan eski Kushtdepdi dansıydı. sevgili Anavatanlarından.

Solistlerin ve tüm katılımcılarının seslendirdiği konserin son akordu “uzak ıaşa, Arkadağ!” şarkısı oldu. İlham verici sözler ve müzik, milyonlarca vatandaşımız tarafından, bugün gerçek bir altın çağını yaşayan ve ulusun lideri Gurbanguly Berdimuhamedov'un şanlı ismi ile ilişkilendirilen bağımsız, tarafsız bir Türkmenistan için hissettiği yüksek gurur ve mutluluk duygularını yansıtıyordu.

Seyirci, barış, ilerleme ve yaratılış yolunu güvenle takip eden sevgili Anavatanlarının görkemli başarıları olan modern çağa bu acıklı kasideyi selamladı. Şenlikli konserin katılımcıları ve seyircileri "Şöhrat Size, Arkadağ!", "Uzak ıaşa, Arkadağ!"

Fotoğraf: Yuri Shkurin.
Kaynak:https://tdh.gov.tm/ru/post/27926/prazdnichnyj-koncert-v-chest-arkadaga-turkmenskogo-naroda


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum