Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin 61. turu tamamlandı

Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin 61. turu tamamlandı
26 Ocak 2021 - 17:00 - Güncelleme: 26 Ocak 2021 - 17:02

Türkiye ve Yunanistan heyetleri arasında bugün İstanbul’da gerçekleştirilen istikşafi görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerde mevcut durum, son gelişmeler ve atılabilecek adımlar ele alındı. Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ege dahil tüm sorunların çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdır. Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yapılan istikşafi görüşmelerin 61. turu tamamlandı. Görüşmede, bugüne kadar görüşülen konular ele alınarak mevcut durum ve son gelişmeler ile geleceğe yönelik konular değerlendirildi. Beş yıl aradan sonra yeniden başlayan istikşafi görüşmelerin 61. turunda taraflar, bir sonraki görüşmenin Atina’da yapılması konusunda anlaşmaya vardı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: EGE DAHİL TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın görüşmeye ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Türkiye ile Yunanistan arasında dört buçuk yıldır yapılmayan istikşafi görüşmeler bugün İstanbul’da başladı. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde Ege dahil tüm sorunların çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdır. Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir.” dedi.


Qırım Haber Ajansı

Ayyıldız Huri Kaptan
25 Ocak 2021, 19:05

​​​​​​​

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum