Türkiye ve Azerbaycan'ın "Mustafa Kemal Atatürk 2021" tatbikatı sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan’da düzenlediği ortak askeri tatbikat devam ediyor. “Mustafa Kemal Atatürk 2021” adı verilen tatbikatta birlikler, mayınlı savunma hatlarından geçitler açarak temsili düşmana karşı taarruza geçti.

Türkiye ve Azerbaycan'ın "Mustafa Kemal Atatürk 2021" tatbikatı sürüyor
03 Temmuz 2021 - 11:58

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan’da düzenlediği “Mustafa Kemal Atatürk 2021” tatbikatı sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığından tatbikata ilişkin yapılan açıklamada, temel amacı; iki ülke ordularının muharebe harekatları sırasında etkileşimini, komutanların karar verme ve yönetim becerilerini geliştirmek olan tatbikatta çeşitli uygulamalar yapıldığı bildirildi. Birlikler, mayınlı savunma hatlarından geçitler açarak temsili düşmana karşı taarruza geçti.

TATBİKAT BAKÜ’DE YAPILIYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile askeri iş birliği çerçevesinde planlanan ve “Mustafa Kemal Atatürk 2021” ismi verilen ortak askeri tatbikatı 28 Haziran 2021 tarihinde başladı. Bakü’de yapılan tatbikatın temel amacı, iki ülke ordularının muharebe harekatları sırasında etkileşimini geliştirmek, komutanların karar verme ve yönetim becerilerini geliştirmek. Tatbikata, 600 asker, yaklaşık 40 tank ve zırhlı araç, yaklaşık 20 top, 7 savaş ve personel helikopteri ile 50 araç yer alıyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
02 Temmuz 2021, 12:20

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum