Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, İran Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, İran Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
28 Şubat 2021 - 21:53

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs, Türkiye’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İran’daki terör örgütü PKK varlığıyla ilgili açıklamaları gerekçesiyle İran Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs, bugün İran Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. İran makamları, Türkiye’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İran’daki bölücü terör örgütü PKK varlığıyla ilgili açıklamalarını “kabul edilemez” olarak nitelendirerek Tahran yönetiminin bu yöndeki itirazını Büyükelçi Örs’e iletti. Diğer yandan İran Dışişleri Bakanlığının, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın açıklamalarına da “mesnetsiz” yorumunda bulunduğu öğrenildi.

“TÜRKİYE’YE SAYGI DERSİ VERECEK SON KİŞİ, İRAN’IN BAĞDAT BÜYÜLEÇİSİ”

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend, Türkiye’yi Irak’ın egemenliğini ihlal etmekle eleştiren ifadeler nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, ülkesinin Bağdat Büyükelçisi Irec Mescidi’nin Türkiye’yi Irak’ın egemenliğini ihlal etmekle eleştiren ifadelerde bulunmasına tepki gösterilmişti. Büyükelçi’ye İran’ın Türkiye tarafından verilen terörle mücadelenin karşısında değil, yanında yer almasının beklendiği ifade edildi.
Mescidi, dün verdiği bir mülakatta, “Irak’a askeri müdahaleyi reddediyoruz ve Türk güçleri tehdit oluşturmamalı veya Irak topraklarını ihlal etmemeli.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ise bu açıklamalar üzerine Türkiye’ye, Irak’ın sınırlarına saygı gösterilmesine ilişkin ders verecek en son kişinin İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi olduğuna yönelik bir açıklama yapmıştı.

https://qha.com.tr/haberler/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum