Türkiye'nin Kırım'ın işgalini tanımaması Rusya'yı rahatsız ediyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin er ya da geç Kırım’ın işgalini tanıyacağını ileri sürdü. Peskov, Rusya’nın “Kırım’la ilgili tutumunu Türkiye’ye anlatmaya devam ettiklerini” söyledi.

Türkiye'nin Kırım'ın işgalini tanımaması Rusya'yı rahatsız ediyor!
11 Mart 2021 - 11:27 - Güncelleme: 11 Mart 2021 - 17:58

Türkiye’nin, Kırım’ın Rusya tarafından işgalini tanımaması Rusya’yı rahatsız etmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’nin “er ya da geç Rusya’nın Kırım’a ilişkin tutumunu kabul edeceği” sözlerini sarf etti.

PUTİN’İN SÖZCÜSÜ PESKOV, KIRIM’IN İŞGALİNİ MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN HER YOLU DENİYOR!

Bugün gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, “Türkiye’nin Kırım konusundaki tutumunu kabul etmiyoruz, aynı zamanda sabırla tavrımızı anlatmaya devam ediyoruz … Er ya da geç Türk meslektaşlarımızın ve ortaklarımızın Rusya Federasyonu’nun tutumunun doğruluğunu ve geçerliliğini anlayacağına eminiz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Moskova ve Ankara’nın Kırım konusundaki anlaşmazlıklarının iki ülke arasındaki “stratejik ortaklığı” etkilemediğini savunan Peskov, “büyük ticari-ekonomik ilişkiler kompleksinin”, iki ülke arasındaki ilişkilerin temelini oluşturduğunu söyledi.
 

RUS İŞGALİNDEKİ KIRIM’DA 7 YILDIR BASKI VE ZULÜM DEVAM EDİYOR

İşgalci Rus askerleri Kırım’a ilk olarak, 20 Şubat 2014 tarihinde girdi. Altı yıl önce bugün, sabahın erken saatlerinde plakaları sökülmüş askeri araçlar ve rütbe işaretleri taşımayan silahlı milisler Kırım’ın stratejik noktalarını ve hükûmet binalarını ele geçirmeye başladı.

Rus propaganda medyalarında “Kırım Özsavunması” oldukları iddia edilen, kamuflaj giymelerinden hareketle “kibar yeşil adamlar” olarak da adlandırılan Rus askerleri ve onların yanında gezen işbirlikçi milisler, yarımadanın kontrolünü yasa dışı olarak ele geçirdi. Rus propaganda mekanizmasınca işgal, sözde “bağlanma” adı altında legalleştirilmeye çalışılsa da dünya kamuoyu bu adımı asla tanımadı.

Rus işgaliyle adeta “açık hava cezaevi”ne dönüşen Kırım yarımadası, bir yandan silahlandırma hamleleriyle dünyayı tehdit eden askeri bir üs haline getirildi. Diğer yandan da işgale direnen Kırımlılar baskı mekanizmasının sürekli hedefi haline geldi. Yarımadada 2014’ten beri Rus işgalini onaylamadıklarını ifade eden ve tutumlarıyla belirten Kırım Tatarları başta olmak üzere Ukrayna’ya bağlı kalmak isteyenler, kaçırılmalarla, düzmece davalarla, keyfi baskın ve sorgularla korkutulmaya çalışılıyor.


Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum