TÜRKİYE'NİN İMZALADIĞI MİLLETLERARASI ANLAŞMALAR, RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

TÜRKİYE'NİN İMZALADIĞI MİLLETLERARASI ANLAŞMALAR, RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
31 Ekim 2020 - 22:49
Türkiye’nin, KKTC, Sırbistan, Malezya ve Zambiya ile imzaladığı anlaşmalara dair kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Sırbistan, Malezya ve Zambiya ile imzaladığı anlaşmalara dair kararlar bugün T.C. Resmi Gazete’de yayımlandı.

KKTC
Anlaşma kapsamında, 6 Ağustos’ta imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile KKTC Hükumeti Arasında Yapı İşleri Alanında Mutabakat Zaptı” hakkındaki karara göre, taraflar, yapı işleri ve mevzuatı alanlarında ortak iş birliği oluşturmayı hedefliyor.

SIRBİSTAN
Ankara’da 16 Eylül’de imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükumeti Arasında Sağlık Alanında Hibe Yapılmasına Dair Anlaşma”ya göre, Türk tarafı, Sırbistan’ın ihtiyaç duyduğu çeşitli tıbbi malzemeleri dostluk ve iyi niyet göstergesi olarak hibe edecek.

MALEZYA
Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 18 Aralık 2019’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ve Malezya Hükumeti Arasında Bilim ve Teknoloji Alanında İşbirliği Anlaşması”na göre, iki ülke arasındaki bilim ve teknoloji alanlarındaki iş birliğinin, eşitlik ve karşılıklı yarar temelinde güçlendirilmesi ve desteklenmesi amaçlanıyor.

ZAMBİYA
Zambiya’nın başkenti Lusaka’da 13 Şubat’ta imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Zambiya Cumhuriyeti Hükumeti Arasında Kadının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı” hakkındaki karara göre, taraflar, kadına yönelik ortak politika ve stratejiler üreterek iş birliğini bu alanlarda yoğunlaştırmayı hedefliyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum