Türkiye, İsrail'i şiddetle lanetledi!

Türkiye, İsrail'i şiddetle lanetledi!
11 Mayıs 2021 - 16:03

Türkiye, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği hava saldırılarını şiddetle lanetledi. Konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail, Filistin topraklarında olayların bu raddeye ulaşmasının baş sorumlusudur.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. İsrail’in Gazze Şeridinde başlattığı hava saldırısında aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekilen açıklamada, “İsrail’in Gazze Şeridinde başlattığı ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine yol açan hava saldırılarını şiddetle telin ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Mukaddes ramazan ayında Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin halkını topraklarından sürmeye çalışan ve Mescid-i Aksa’da ibadet etmek isteyen Filistinlilere müdahalede bulunan İsrail, Filistin topraklarında olayların bu raddeye ulaşmasının baş sorumlusudur.” diye bildirildi.

“İSRAİL, AYRIMSIZ VE ORANTISIZ GÜÇ KULLANIYOR”

Açıklamada, İsrail’in ayrımsız ve orantısız güç kullandığının altı çizilerek, “İsrail yönetiminin, ayrımsız ve orantısız güç kullanmak suretiyle Filistin halkının meşru hak ve taleplerini bastıramayacağını artık idrak etmesi ve bölgede husumet ve gerilimi daha da artırmaktan başka bir amaca hizmet etmeyen bu tür askeri yöntemlere derhal son vermesi sağlanmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
11 Mayıs 2021, 15:14

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum