Türkiye İş Bankası'ndan İstanbul hatırası

Türkiye İş Bankası'ndan İstanbul hatırası
27 Eylül 2021 - 16:58

Türkiye İş Bankası'ndan İstanbul hatırası

Cumhuriyet'le yaşıt kuruluşlarımızdan olan ve Cumhuriyet gibi Ankara'da doğmuş Türkiye İş Bankası tam 76 yıl sonra genel müdürlüğünü İstanbul'a taşıdı.

Banka kendi tarihi açısından da önemli olan bu olayı kültürel bir ürünle taçlandırmak isteyince Semih Gümüş tarafından hazırlanan "Öykülerde İstanbul" kitabı ortaya çıkmış oldu. 2000 yılında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan ilk baskısını yapan kitabın kapak deseni de yine ünlü bir sanatçıya, Bedri Rahmi Eyüboğlu'na ait.

İstanbul ile ilgili öykülerin derlendiği kitap şu sözlerle takdim ediliyor:

"İstanbul, Türk edebiyatının en önemli yaşam alanlarından biri olageldi. Yüzyıldır bin bir yüzü yazıldı ama hâlâ yazılmayı bekleyen pek çok yüzü, pek çok kişiliği var. Öykülerde İstanbul'da işte bu benzersiz zenginlikteki dünyayı insanları, doğası, semtleri ve nostaljisiyle yansıtan öyküler bulacaksınız.

Öykülerin yazarlarına gelince...

Hüseyin Rahmi Gürpınar, Ömer Seyfettin, Sait Faik Abasıyanık, Refik Halid Karay, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Nahid Sırrı Örik, Ziya Osman Saba, Orhan Kemal, Haldun Taner, Cihat Burak, Sabahattin Kudret Aksal, Zeyyat Selimoğlu, Oktay Akbal, Bilge Karasu, Demir Özlü, Füruzan, Onat Kutlar, Tezer Özlü, Mustafa Balel, Erendiz Atasü, Feyza Hepçilingirler, Işıl Özgentürk, Hulki Aktunç, Semra Aktunç, Nedim Gürsel, Feride Çiçekoğlu, Roni Margulies, Buket Uzuner, Karin Karakaşlı" 

Kısa öykülerden oluşan bu geniş hacimli kitabı bir çırpıda okuyacağınıza eminim. 

(Ahmet Yabuloğlu)
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kitap-haberleri-56hk.htm


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum