TÜRKİYE DIŞİŞLERİNDEN KIRGIZİSTAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN KUTLAMA

TÜRKİYE DIŞİŞLERİNDEN KIRGIZİSTAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN KUTLAMA
05 Ekim 2020 - 12:15

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklama ile Kırgızistan’da gerçekleşen milletvekili seçimlerinin huzur ve barış ortamı içinde başarıyla tamamlanmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Kırgızistan, 4 Ekim 2020’de genel seçimleri gerçekleştirdi. Hafta sonu gerçekleşen Meclis seçimlerinde 16 partiden 1920 milletvekili adayı yarıştı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Kırgızistan’da düzenlenen milletvekili seçimleri hakkında yazılı açıklama yayımladı.

KIRGIZİSTAN’DA MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ

Parlamento seçimlerinin sonucunun dost ve kardeş Kırgızistan için hayırlı olmasını dileyen Türkiye Dışişleri Bakanlığının yayımladığı açıklamadaşu ifadeler kaydedildi:

“Kırgız Cumhuriyeti’nde 4 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen Parlamento seçimlerinin huzur ve barış ortamı içinde başarıyla tamamlanmasından memnuniyet duyuyoruz.
Parlamento seçimlerinin sonucunun dost ve kardeş Kırgızistan için hayırlı olmasını diliyoruz.
Seçimlerin ardından kurulacak Hükumetin, stratejik ortağımız Kırgızistan’la ikili ilişkilerimizin ve her alandaki işbirliğimizin daha da gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

KIRGIZİSTAN’DA 4 PARTİ BARAJI AŞTI
Kırgızistan’da 120 sandalyeli Mecliste yer kazanmak için yarışan 16 partiden 4’ü seçim barajını geçerek, Kırgız Meclisi Jogorku Keneş’e girmeye hak kazandı. Kırgızistan genelinde 1 milyon 960 bin 823 seçmenin oy kullandığı seçimlerde yüzde 24.54 oy alan Birimdik, yüzde 23.9 oy alan Mekenim Kırgızistan, yüzde 8.74 oy alan Kırgızistan ve yüzde 7.09 oy alan Bütün Kırgızistan siyasi partileri seçim barajını aştı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları