Türkiye destek verirse, bu plan gerçekleşir - Agil Samadbeyli

Türkiye destek verirse, bu plan gerçekleşir - Agil Samadbeyli
27 Mayıs 2020 - 18:21 - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 - 18:25

Bizim sorunumuz, bizim olanı geri almayı iddia ettiğimizde, kaşlarını çatan, ironik ve hatta alay edenlerin var olmasıdır. Ermeniler, kendilerine ait olmayan bir toprak talebinde bulunanları eleştirmezler, aksine, hepsi tek bir kişi olarak onu destekler. Batı Azerbaycan (Erivan) Cumhuriyeti'nin kurulmasının gecikmiş bir adım olduğunu düşünüyorum.

Bu sözleri Azerbaycan haber sitesi "Teleqraf.com"a açıklamasında, yeni ilan edilen Batı Azerbaycan (Erivan) Cumhuriyeti Yönetim Kurulu üyesi Agil Samadbeyli bildirdi.

Samadbeyliye göre, Azerbaycan tarafı işgal altındaki tüm topraklarını özgürleştirmelidir: “Erivan eski bir Türk toprağı. Topraklarımıza geri dönmeliyiz."

Birçok sorunumuz var. "Büyük Ermenistan" fikrini, ermenlerin temizlikçisi, başkanı, aydınları, fahişe ve dürüst insanlarının hepsi  tarafından savunulmaktadır. En son 1989'da Batı Azerbaycan'dan kovulduk. Ben kendim orada doğdum ve büyüdüm, liseyi orada bitirdim. Neden babamızın evine dönme hayalimiz kötü bir şey istiyormuşuz gibi karşılanıyor? Bir ulusu canlı tutan fikir ve hedeflerdir. Erivan, Elçi Bey tarafından miras edilen bütöv Azerbaycan fikrinin bir parçasıdır. Çocuklarımızı bu ruhla yetiştirmeliyiz. Bu topraklar ne pahasına olursa olsun er ya da geç kurtarılmalıdır. "

Siyaset bilimci, fikrin Türkiye'de dile getirilmesinden Ermenilerin derin endişe duyduklarını vurguladı: “Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu biliyorlar. Eğer Türkiye bu fikri desteklerse, kolay hayata geçer. Bu nedenle, düşman bu fikrin Türkiye'yi vuracağı yönündeki söylentilerine dikkat etmeye gerek yok. "

Agil Samadbeyli, koronavirüs pandemisinden kaynaklanan kısıtlamalar nedeniyle göçmen hükümetinin henüz halka sunulmadığını kaydetti: “Her şey hazır olduktan sonra sunum ve toplantılar başlayacak. Türkiye'deki insanlardan ciddi destek alınacağından eminim. Çünkü Erivan kökenli yaklaşık 3 milyon insan da burada yaşıyor.

O, siyasi partiler, STK'lar ve üniversitelerle toplantılar yapılacağını söyledi: “Bu konuyu televizyonda tartışacağız ve halkı bilgilendireceğiz. Aynı zamanda, dünyanın birçok yerinde örgütsel çalışma yapılacaktır.

Agil Samadbeyli, bu sorunun yolsuzluk veya personel değişikliklerine karşı mücadeleyi engellemediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları