Türkiye Bursları 2021 başvuruları başlıyor

Türkiye Bursları 2021 başvuruları başlıyor
07 Ocak 2021 - 22:04

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB), uluslararası öğrencilere Türkiye’de yüksek öğrenim imkanı sunan Türkiye Bursları’na 2021 başvuruları 10 Ocak’ta başlıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının, yurt dışından Türkiye’ye gelerek, Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde okuyacak öğrencilere yönelik Türkiye Bursları programına 2021 yılı için başvurular 10 Ocak tarihinde başlıyor.

YTB’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruya göre, 2021 Türkiye Bursları başvuruları, 10 Ocak-20 Şubat tarihleri ​​arasında tüm ülkelerden uluslararası öğrenciler için açık olacak.

Adaylar programa https://turkiyeburslari.gov.tr/ üzerinden başvurabilecek.

“BÜYÜK ÖĞRENCİ PROJESİ”

Türkiye’nin 1992’de “Büyük Öğrenci Projesi” olarak başlattığı, 2012’den itibaren de YTB koordinesinde “Türkiye Bursları” olarak devam eden proje sayesinde dünyanın birçok ülkesinden öğrenci, Türkiye’de öğrenim gördükten sonra ülkesine dönerek hem kendi insanlarına hizmet ediyor hem de Türkiye ile ülkesi arasında dostluk köprüsü kuruyor.

Türk yükseköğrenim sisteminin uluslararası nitelik kazanmasında önemli rol üstlenen program kapsamında, her yıl ortalama 7 bin öğrenciye burs veriliyor.

Yalnızca yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabildiği Türkiye Burslarına her yıl belirli dönemde internet üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Türkiye’ye gelen adaylar, ilk yıl aldıkları dil kursuyla Türkçe öğrendikten sonra yaptıkları tercihler doğrultusunda üniversitelere yerleştiriliyor.

Lisans, yüksek lisans, doktora ve bilimsel araştırma yapanlara verilen Türkiye Burslarına, öğrencilerin barınma ve beslenme ihtiyaçları ile aylık cep harçlıkları da dahil. Burs alanların Türkiye’de kaldıkları süre boyunca sağlık sigortası primleri de ödeniyor. Öğrencilerin Türkiye’ye ilk geliş biletleri ile mezun olduktan sonra ülkelerine dönüş biletleri de YTB tarafından karşılanıyor.

Daha detaylı bilgi için: 

https://turkiyeburslari.gov.tr/en/page/prospective-students/scholarship-programs

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum