Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan, Bakü Beyannamesi'ne imza attı

Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşti. Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Pakistan Milli Meclis Başkanı Asad Kaiser’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından Bakü Beyannamesi kabul edildi.

Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan, Bakü Beyannamesi'ne imza attı
28 Temmuz 2021 - 10:35 - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 - 18:36

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı’na katılmak üzere dün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelmişti. Mustafa Şentop, Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinin ardından bugün gerçekleştirilen Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından tarafların imzasını taşıyan Bakü Beyannamesi imzalandı.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP, BAKÜ BEYANNAMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Beyannamenin ardından açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Şentop, AA’da yer alan habere göre, ülkeler arasındaki dostluk köprülerini pekiştirecek olan anlaşmanın önemine dikkat çekti. Mustafa Şentop şu ifadeleri kullandı:

“Söz konusu zeminde geliştirdiğimiz müstesna ilişkilerimizin, zor zamanlarda ve milli davalarda sergilenen ortak bir anlayışla kendini ispat etmiş tutarlı ilişkiler olmasından gurur duyuyoruz. Halklarımızın saadet, keder ve kader algısının bir olmasının 21’inci asırda ne kadar nadir ve kıymetli bir his olduğunun da farkındayız. Ezeli ve ebedi dostlar olarak yüz yüze geldiğinde birbirine samimiyetle tebessüm eden halklarımızın, ülkelerimizin istikbali bakımından en büyük teminatımız olduğunu düşünüyoruz”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

AZERBAYCAN MİLLİ MECLİSİ BAŞKANI GAFAROVA: HEM PAKİSTAN HEM TÜRKİYE’DEN ALDIĞIMIZ DESTEK….

Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova, söz konusu toplantının Azerbaycan Parlamentosu’nda gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu dile getirerek ülkeler arasındaki geçmişe dayanan kardeşlik ilişkilerine dikkat çekti. Gafarova, konuşmasında Azerbaycan’ın II. Karabağ Zaferi’ni hatırlatarak, “Adalet için verdiğimiz savaşta hem Pakistan hem Türkiye’den aldığımız destek sonsuza kadar zihinlerimizde, gönüllerimizde kalacaktır” dedi.

Ömer Cihad Kaya
27 Temmuz 2021, 21:13
Kırım Haber Ajansı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum