Türkiye - Azerbaycan arasında ebedi dostluk filmi "Altın Tren"

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ebedi dostluk, "Altın Tren" filmiyle beyaz perdeye aktarılıyor. Altın Tren filmi, "İki devlet, tek millet" olan Türkiye ile Azerbaycan'ın 100 yıl önce ülke olma yolunda işgal güçlerine karşı omuz omuza verdiği büyük mücadelenin öyküsünü konu alıyor.

Türkiye - Azerbaycan arasında ebedi dostluk filmi "Altın Tren"
17 Ağustos 2020 - 18:40

Türkiye ile Azerbaycan'ın tarihi dostluğunu Kurtuluş Savaşı döneminde geçen bir öyküyle anlatan Altın Tren filmi için geri sayım başladı. Çekimlerine 2021'in ilk yarısında başlanması planlanan filmin Nisan 2022'de vizyona girmesi bekleniyor...

 

Altın Tren filmi, "İki devlet, tek millet" olan Türkiye ile Azerbaycan'ın 100 yıl önce ülke olma yolunda işgal güçlerine karşı omuz omuza verdiği büyük mücadelenin öyküsünü konu alıyor.

Skala Yapım-Azerbaycanfilm işbirliğinde hayata geçirilecek filmle Türkiye ile Azerbaycan'ın dostluğu pekiştirilirken gerçek ve özel bir öyküyü gün yüzüne çıkarmak ve bu öyküyü milyonlara ulaştırmak hedefleniyor. 

Altın Tren, Kurtuluş Savaşı'nın tüm şiddetiyle sürdüğü, Türk ordusunun kaynaklarının tükenmeye yüz tuttuğu bir dönemde, Azerbaycan'la yapılan işbirliği ve yardımlaşma hikâyesini anlatacak.

Filmin konusu şöyle: Mustafa Kemal Atatürk, Neriman Nerimanov ve Kazım Karabekir'in liderliğinde oluşturulan stratejiyle bir araya getirilen özel bir ekip, Azerbaycan'ın yaptığı yardımın Ankara'ya ulaştırılmasında görevlendirilir. Bu zorlu görevi kabul eden ekip, zamana ve düşmana karşı büyük bir mücadeleye atılır. Kafkasya Bölgesi üzerinde birçok plan yapmış olan düşmanın halka verdiği acı ve ıstıraba tanık olan ekibin görevi oldukça zordur. İngiliz ve Rus ajanların oyunları ve Ermeni çetelerinin saldırılarına, soğuk, pusu ve fikir ayrılıkları da karışınca her ne pahasına olursa olsun başarmaları gereken görev tehlikeye girer...

Çekimlerine Mart 2021'de başlanması planlanan Altın Tren filminde kalabalık bir kadro bir araya gelecek. Kast görüşmelerine başlandı.

Türkiye ile Azerbaycan'ın tarih boyunca tüm dünyaya örnek olan eşine az rastlanır dostluğuna ve diplomatik ilişkilerine atıfta bulunan Altın Tren'in Nisan 2022'de vizyona girmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Global

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum