Türkistan'dan İstanbul'a yapılacak ilk seferin tarihi belli oldu!

Türkistan'dan İstanbul'a yapılacak ilk seferin tarihi belli oldu!
06 Mart 2021 - 18:38

Kazakistan’ın Türkistan şehrindeki Türkistan Uluslararası Havalimanından yurt dışına yapılacak ilk seferin tarihi belli oldu. Türkistan Uluslararası Havalimanından ilk uçak seferinin 21 Mart 2021’de İstanbul’a yapılacağı bildirildi.

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde geçen yıl 1 Aralık’ta açılan Türkistan Uluslararası Havalimanından yurtdışına yapılacak ilk seferin tarihi, bugün itibarıyla belli oldu. Kazakistan Sivil Havacılık Komitesinden yapılan açıklama ile Türkistan Uluslararası Havalimanının ilk yurt dışı uçak seferleri için bilet satışlarını başlattığı duyuruldu. Şirketin açıklamasında, havalimanından ilk yurt dışı uçak seferinin 21 Mart 2021 yılında Türkiye’ye yapılacağı kaydedildi.

Türkistan-İstanbul-Türkistan güzergahında Fly Arystan Havayolları tarafından Airbus-320 uçağı ile haftada iki gün yapılacak seferler ileriki zamanlarda haftada yedi sefere çıkarılacak.

BİLETLER SATIŞA SUNULDU

Türkistan-İstanbul-Türkistan hattındaki uçuş biletleri 21 mart günü satışa sunuldu. En ucuz biletin 39900 tengeden(95 dolar) başladığı öğrenildi.

TÜRKİSTAN ULUSLARASI HAVALİMANI

Türk şirketi YDA tarafından 11 ayda inşa edilen ve 01 aralık 2020’de hizmete giren Türkistan Uluslararası Havalimanından, FlayArystan, SCAT ve Qazaq Air tarafından Almatı ve Nur-Sultan’a günlük uçuşlar yapılıyor.

Yılda 3 milyon turiste hizmet vermesi planlanan havalimanından yakında İstanbul, Dubai, Moskova, Bakü ve Semerkand’a uçuşları açılacağı bildirildi.

905 hektar üzerine inşa edilen ve saatte 450 yolcuya hizmet verme kapasitesine sahip havalimanında 3300 m uzunluğunda pist, 2 adet taxiway, 1 servis alanı, 7 adet geniş gövdeli uçağın park pozisyonunda sığabildiği büyüklükte apron, 10,500 m2 bir havalimanı terminali ve 12.800 m2 ek bina bulunuyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum