Türk Ocakları "Salda Gölü" Hakkında Basın Açıklaması yaptı.

Türk Ocakları "Salda Gölü" Hakkında Basın Açıklaması yaptı.
19 Nisan 2020 - 22:36

SALDA GÖLÜ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemizin nadir tabiat güzelliklerinden biri olan Salda Gölü ile ilgili yaşanan ve kamuoyunda da geniş yankı bulan tahribat görüntüleri, bizleri son derece üzmüştür.

Burdur ili sınırları içerisinde bulunan, Türkiye’nin en derin göllerinden biri unvanına sahip, pek çok endemik türü içinde barındıran, yapısında bulunan çeşitli maddeler ile dünyadaki nadir kumsal alanlardan birine sahip ve hâlihazırda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş olan Salda Gölü ve çevresinde gerçekleşen her türlü bilinçsiz, uzmanlık dışı işlem, ülkemizin bu nadir tabiat güzelliğine geri dönülemez zararlar vermektedir. Tabiat üzerinde yapılan bu tür tahribat ne mazur ne de hoş görülebilir.

Türk Ocakları olarak güzel ülkemizin bütün tabiat varlıklarına saygıyı esas aldığımızı, bu mirası gelecek nesillere aktarmanın hayati bir vazife olduğunu ve Salda Gölü örneğinde gördüğümüz tahribata karşı daima gerekli uyarıları yapacağımızı, tabiat varlıklarımızın korunması için her türlü faaliyeti destekleyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.


TÜRK OCAKLARI GENEL MERKEZİ

Kaynak: https://www.turkocaklari.org.tr/

https://www.turkocaklari.org.tr/basin-aciklamalari/salda-golu-hakkinda-basin-aciklamasi-9998

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum