Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinde Bu Hafta "ARİF NİHAT ASYA" Konuşuldu.

Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinde Bu Hafta "ARİF NİHAT ASYA" Konuşuldu.
03 Ocak 2020 - 19:11

Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinde Bu Hafta "ARİF NİHAT ASYA" Konuşuldu.

ARİF NİHAT ASYA

“Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
Işık ışık, dalga dalga bayrağım!

Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.” diye başlayan “Bayrak” şiirinin dizeleri okununca adı hemen akla gelen “Bayrak Şairi” Arif Nihat Asya, Türk Ocakları Şehzadeler Şubesinin 2 Ocak 2020 Perşembe akşamı, yeni yılın ilk “Ocakbaşı” sohbetinin konusu oldu.
“Bayrak Şairi” Arif Nihat Asya’yı; uzun yıllar yanında bulunmuş, sohbetini dinlemiş, ondan ders almış ve yakından tanımış eğitimci-yazar Seyhan Çağlar Emen anlattı.

Arif Nihat Asya sohbetine, şair-yazar Arif Nihat Asya’yı 1962 yılında Tarsus’ta yapılan bir etkinlikte tanıdığını, 1972 yılına kadar da görüşmeye, derslerinden, sohbetlerinden faydalanmaya devam ettiğini, Türk edebiyatı ve kültürü için böyle müstesna bir şahsiyeti tanımaktan, yakınında bulunmaktan onur duyduğunu söyledi.

Emen, 32 yıl yurdumuzun değişik yerlerinde edebiyat öğretmenliği ve idarecilik, 1950-1954 yılları arasında milletvekilliği yapan Arif Nihat Asya ile ilgili hatıralarını anlattı. “Bayrak Şairi”mizin, çok çalışkan olduğunu, mütevazı bir hayat yaşadığını, trenlerde üçüncü mevkide halk ile beraber seyahat ettiğini, sıradan otellerde kaldığını bunların da kendisine yeni değerler kattığını ifade ettiğini, el öptürmeyi sevmeyen şairin bir Mevlevî olduğunu, oldukça fazla tespih ve çakmağının bulunduğunu ifade etti.

Arif Nihat Asya’nın Manisa’yla ilgili yazdığı:
“Bahtın bahtımdır, yazın yazımdır Manisa
Neş’en neşem, sızın sızımdır Manisa
Hacet Dedeler, Süt Dedeler oldu dedem,

Yedi Kızlar kızımdır Manisa.” rubâîsini okuyan Seyhan Çağlar Emen, Asya’nın tabiatı çok sevdiğini, çiçek yetiştirdiğini, hayvan beslediğini, koşu, yüzme sporlarıyla yakından ilgilendiğini ve iyi bisiklet binicisi olduğunu, eserlerinde yurdumuzun güzelliklerini, tabiatını anlattığını, milletimizin menfaatine olmayan her şeyi kıyasıya eleştirdiğini ve bunlarla mücadele ettiğini söyledi.

Sohbetin bitiminde Seyhan Çağlar Emen’in katılım belgesi ve plâketi, sohbete gelen misafirlerden Abdurrahman Büyüktaş tarafından verildi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, oturan insanlar

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum