Türk Mukavemet Teşkilatına yönelik ifadeler bir milli refleks ölçümüdür

Yazarımız Doç. Dr. Emete Gözügüzelli ile röportaj: "TMT'ye yönelik ifadeler bir milli refleks ölçümüdür"

Türk Mukavemet Teşkilatına yönelik ifadeler bir milli refleks ölçümüdür
20 Şubat 2022 - 10:15 - Güncelleme: 20 Şubat 2022 - 10:20

"Kasıtlı ve zamanlı bir açıklama"

Kıbrıs'ta Rum çetesi EOKA'ya karşı direnmek için kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT)'na yönelik sarf edilen asılsız iddiaları, aslen Kıbrıs'lı ve Kıbrıs uzmanı olan Doç Dr. Emete Gözügüzelli'ye sorduk. Gözügüzelli Kıbrıs meselesinin geldiği noktada bu açıklamaların kasıtlı ve zamanlı yapıldığını düşünüyor. 

"Açıklamayı ilk gördüğümde cehaletten de uzak sefil bir duruş şeklinde yorumladım. Burada esas meseleyi ben açıklamayı yapan ve yaptıranlar olarak görüyorum. Kıbrıs meselesinin bugün geldiği noktada böyle bir açıklamanın ve Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) gibi bir direniş örgütüne yapılan 'suikastçi'  yakıştırmasının tamamiyle kasıtlı ve zamanlı olduğunu düşünüyorum. Bizzat Kıbrıs ve Türkiye'deki iç dinamikleri harekete geçirmek için başka güçlerin hizmetkarlığının ortaya koyulduğu bir beyanattır bu.

Yapılan bu izahat kara propaganda temelli bir algı operasyonundan başka birşey değildir. Kıbrıs Türkünün özünü kaybetmesi için çaba sarfedenlere verilmiş bir katkı niteliğindedir bu açıklama. Zira Ayşenur Aslan bu açıklamayı yaparken bir metin içerisine bakarak hareket etmiştir. Bu bile kendisine ezberletilen şeyleri halka dikte etmeye çalıştığının göstergesidir. Bir özürle de geçiştirilmemelidir bence. Kıbrıs Türküne ve varlığının en önemli mihenk taşı TMT'ye yönelik yapılan bu açıklamalar hukuki boyuta taşınmalıdır düşüncesindeyim. Çünkü toplumu galeyana getirerek kışkırtacak kamu düzenine aykırı ifadelerdir bunlar."

Türk Mukavemet Teşkilatı - Bilgeyik

"Esas önemli olan neyin hedeflendiğidir"

"Şunu da belirtmek istiyorum; yapan değil yaptıranlar önemlidir bu tip eylemlerde. Böyle bir gündem oluşturma çabasında esas olarak ne hedeflendiğidir önemli olan. Daha önce de böyle durumlarla karşılaşıldı tabi. Bu kadın üzerinden yapılan şey tamamen Türkiye ve Kıbrıs'a yönelik bir milli şuur refleksi ölçümüdür. Karşı unsurlar ve bazı istihbarat kurumları bu reflekslere göre harekete geçerler. Çok şükür Türk Milleti bu gibi çıkışlara karşı gerekli refleksi göstermektedir.

Kimse Türk Milleti'ni bölemez ve kimse Kıbrıs ile Anavatan Türkiye'nin bağlarını bu tip nahoş ve sefil ifadelerle zedeleyemez. Herkez haddini bilmek zorundadır. TMT Kıbrıs Türkünün varoluş simgesidir. Dediğim gibi Türk Milleti bu gibi tezgahlara gelmez..."

İlk yayın yeri: https://www.savunmatr.com/tmt039ye-yonelik-ifadeler-bir-milli-refleks-olcumudur-roportaj,97.html


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum