TÜRK KONSEYİNDEN ERMENİSTAN'IN GENCE SALDIRILARINA KINAMA VE AZERBAYCAN'A DESTEK

TÜRK KONSEYİNDEN ERMENİSTAN'IN GENCE SALDIRILARINA KINAMA VE AZERBAYCAN'A DESTEK
20 Ekim 2020 - 20:12

Türk Konseyi, Azerbaycan’ın Gence şehrinde sivil yerleşim birimlerine saldıran Ermenistan’ı kınayarak, Azerbaycan hükumetine destek mesajı verdi. Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev, “Azerbaycan halkının yanındayız” dedi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi-Türk Keneşi) Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, 20 Ekim 2020 tarihinde Azerbaycan’ın Gence şehrine giderek Ermenistan’ın saldırı gerçekleştirdiği enkaz bölgesinde inceleme yaptı. Genel Sekreter Amreyev, Azerbaycan’da basına açıklamalarda bulunarak Ermenistan’ın füze saldırılarını şiddetle kınadı.

“BİZ BU SAVAŞTA AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ”

Dağlık Karabağ’da yaşanan gelişmeleri anbean takip ettiklerini vurgulayan Amreyev, “Türk dili konuşan ülkeler, Türk dünyası ve Türk Konseyi, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak hakkını kayıtsız şartsız destekliyor. Bu savaş kardeş Azerbaycan halkı için vatan savaşıdır. Biz bu savaşta Azerbaycan’ın yanındayız. Dostumuz Azerbaycan’a barış ve zafer diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev, Karabağ’da çözümün, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü temelinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarına uyarak gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

AZERBAYCAN KARABAĞ’DA İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Azerbaycan ordusu Zengilan kentini Ermenistan‘ın işgalinden kurtardı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zengilan kent merkezi ve 6 köyü ile Fuzuli, Cebrail ve Hocavend’e bağlı 18 köyün işgalden kurtarıldığını açıkladı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum