Türk Konseyinden ABD''ye tepki!

Türk Konseyi Genel Sekreterliği ABD başkanı Biden'in 1915 olaylarına yönelik gerçekleri gizleyen yanlı açıklamasına tepki gösterdi.

Türk Konseyinden ABD''ye tepki!
27 Nisan 2021 - 10:03 - Güncelleme: 27 Nisan 2021 - 10:37

TÜRK KONSEYİ GENEL SEKRETERİNİN BEYANATI

ABD Başkanı'nın 1915 olaylarına ilişkin yapmış olduğu, tarihi gerçeklere rağmen ve bölgedeki işbirliği ve istikrar umutlarını zedelemek pahasına siyasi motivasyon taşıyan açıklamasından büyük üzüntü duymaktayım.
Ülkeler ve halkları, tarihsel, bilimsel ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde, talihsiz siyasi amaçlarla, başka ülkelerin parlamentoları veya yönetimleri tarafından yargılanmamalı ve mahkûm edilmemelidir. Bilakis, 1915 olaylarının uluslararası hukuk ve ilgili uluslararası belgeler dikkate alınarak şeffaf ve adil bir şekilde incelenmesi gerekir. Başka bir ülkeye yönelik olarak çarpıtılmış tarihsel iddiaların silah haline getirilmesi, ancak toplumlar arasında nefret, intikam ve düşmanlık duygularını körüklemek isteyenlerin işine yarayacaktır.
ABD Başkanı'nın açıklamasını kınıyor ve siyasi amaçlarla veya "tarihi yeniden yazma" çabalarıyla tarihin tahrif edilmesinin ve bunun siyasi baskı için kullanılmasının, ülkeler ve halklar arasında daha fazla kutuplaşmaya yol açacağına ve bölgemizde barış ve istikrarı engelleyeceğine inanıyorum.
Bu bağlamda, Türkiye'nin 1915 olaylarının tarihçiler tarafından incelenmesi için ortak bir Tarih Komisyonu kurma girişimi ve bu amaçla arşivlerini açması övgüye değerdir. Bu, tarihi gerçekleri ortaya çıkarmak ve adil hafızayı inşa etmek isteyen herkes için yapıcı bir yaklaşım ve iyi niyet göstergesidir.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum