Türk Konseyi Uluslararası Seçim Gözlem Misyonu, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Erken Seçimi ile ilgili açıklaması

Türk Konseyi Uluslararası Seçim Gözlem Misyonu, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Erken Seçimi ile ilgili açıklamasını sundu.

Türk Konseyi Uluslararası Seçim Gözlem Misyonu, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Erken Seçimi ile ilgili açıklaması
13 Ocak 2021 - 21:32 - Güncelleme: 13 Ocak 2021 - 22:32
Başkanlığını Genel Sekreter Yardımcısı Mirvohid Azimov’un yaptığı ve Sekretarya Proje Direktörleri ve Üye Devletlerin Merkez Seçim Komitesi temsilcilerinden oluşan Türk Konseyi Uluslararası Seçim Gözlem Misyonu, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Erken Seçimleri Gözlem çalışmalarının sonuçlarını, 10 Ocak 2021 tarihinde Bişkek'te düzenlenen basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası medya kuruluşunun katıldığı basın toplantısında, Genel Sekreter Yardımcısı Azimov, Misyonun seçim öncesi sürecine ilişkin değerlendirmelerini paylaşarak, adaylar, temsilciler ve bazı devlet yetkilileri ile 6-9 Ocak 2021 tarihleri arasında ve aynı zamanda seçim günü yapılan toplantılar hakkında bilgi aktardı. Misyonun herhangi bir usulsüzlük ve ciddi teknik sorunlar tespit etmediğini ve seçimin ulusal mevzuata ve uluslararası kabul görmüş standartlara uygun olarak yapıldığını belirtti. Genel Sekreter Yardımcısı, seçim sonuçlarının ülkede barış, istikrar ve refahı güçlendireceğine olan inancını dile getirdi.

Misyonun gözlem çalışmalarını içeren ve Sekretarya tarafından hazırlanan beyanat aşağıda (İngilizce olarak) sunulmaktadır.

Kaynak:
HABER TARİHİ: 11.01.2021
https://www.turkkon.org/tr/haberler/turk-konseyi-uluslararasi-secim-gozlem-misyonu-kirgiz-cumhuriyeti-cumhurbaskanligi-erken-secimi-ile-ilgili-aciklamasini-sundu_2149


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum