Türk Konseyi Başsavcıları Birinci Toplantısı Bakü'de düzenlendi

Türk Konseyi Başsavcıları Birinci Toplantısı 1-2 Kasım 2021 tarihlerinde Bakü'de düzenlendi.

Türk Konseyi Başsavcıları Birinci Toplantısı Bakü'de düzenlendi
03 Kasım 2021 - 10:57
Türk Konseyi Başsavcıları Birinci Toplantısı 1-2 Kasım 2021 tarihlerinde Bakü'de düzenlendi. Toplantı, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yolladığı mesajlarla başladı.
Cumhurbaşkanı Aliyev mesajında, Türk Konseyi bünyesinde savcılıklar arasında yeni bir işbirliği formatı oluşturulmasının bölgede insan hak ve özgürlüklerinin güvenilir bir şekilde korunmasına ivme kazandıracağını, Üye Devletlerin suçla mücadelede çabalarını birleştireceğini ve bu alanda daha etkin işbirliği sağlayacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan video mesajında, terör, düzensiz göç ve sınır aşan suçlar gibi tehditlerin artarak ülkeleri ve vatandaşlarını doğrudan etkilediği bir dönemde, Türkiye'nin Türk Konseyi Üye Devletlerinin yargı organları arasında yeni bir zemin oluşturulmasına büyük önem verdiğini vurguladı. 
Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Kamran Aliyev'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Kırgız Cumhuriyeti Başsavcısı Kurmankul Zulushev, Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, Özbekistan Cumhuriyeti Başsavcısı Nigmatilla Yuldoshev, , Kazakistan Cumhuriyeti Başsavcı Birinci Yardımcısı Berik Assylov, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, Macaristan'ın Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Viktor Szederkenyi ve Uluslararası Savcılar Birliği Başkanı Dr. Cheol-Kyu Hwang katıldı.
Toplantıda Taraflar, hukuk alanında işbirliğini artırmanın önemini vurgulayarak, terörizm, aşırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı ve benzeri sınır ötesi tehditleri ortadan kaldırmak için Üye Devletler arasında koordinasyon ve doğrudan iletişimin son derece önemli olduğunu belirttiler.
Taraflar, bu alanda karşılıklı bilgi, deneyim ve teknolojileri kullanarak yakın ilişkiler kurmak ve işbirliği yoluyla yardım sağlamak amacıyla “Türk Dili Konuşan Ülkeler Başsavcıları Şurası Yönetmeliği”ni imzaladılar.
Toplantının ardından heyetler muhtemel işbirliği fırsatlarını ele almak üzere görüşmelerde bulundular.
Kaynak:https://www.turkkon.org/tr/haberler/turk-konseyi-bassavcilari-birinci-toplantisi-bakude-duzenlendi_2378




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları