Türk Konseyi "Ali Şir Nevai" uluslararası konferansa katıldı.

Türk Konseyi Sekretaryası, "Dünya oryantalistleri bağlamında Ali Şir Nevai" başlıklı uluslararası bilimsel konferansa katıldı.

Türk Konseyi "Ali Şir Nevai" uluslararası konferansa katıldı.
06 Şubat 2021 - 12:54 - Güncelleme: 09 Şubat 2021 - 21:17
Büyük Türk şair ve düşünürü Ali Şir Nevai'nin doğumunun 580. yıldönümüne adanan "Dünya Oryantalistleri Bağlamında Ali Şir Nevai'" başlıklı iki günlük Uluslararası Bilimsel Konferans 5 Şubat 2021 tarihinde Taşkent Devlet Doğu Araştırmaları Üniversitesi'nde başladı.
Konferansa katılarak bir konuşma yapan Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mirvokhid Azimov konuşmasında, bu tür etkinliklerin Türk dünyasının abide şahsiyetlerinin dünya medeniyetine etkisi ve rolünü tanıtmak için önemli bir fırsat yaratacağını belirtti. M.Azimov, bugünkü etkinliğin Türk dünyasının ruhani zenginliğini ve asırlık tarihini gelecek nesillere aktarmaya ve tanıtmaya hizmet edeceğini de kaydetti.
Konferansta katılımcılar, Ali Şİr Nevai'nin çok yönlü çalışma ve eserlerinin sadece kültür ve edebiyatı değil, aynı zamanda siyaseti, kamu yönetimini, bilim ve eğitim alanlarını da etkilediğini belirttiler.
İki sürecek Konferansa, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, Macaristan, Tacikistan, Hindistan, Pakistan, Mısır, İran ve Afganistan da dahil olmak üzere 15 ülkeden, 60 üniversite ve kuruluşu temsil eden 130 konuşmacı katılıyor. 
 
HABER TARİHİ: 05.02.2021

Türk Keneşi

www.turkkon.org 

Türk Keneşi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum