Türk Keneşi Ülkeleri Arasında Enerji İşbirliği - Yazar: Suinbay Suyundik

Türk Keneşi Ülkeleri Arasında Enerji İşbirliği - Yazar: Suinbay Suyundik
27 Şubat 2021 - 13:23

Türk Keneşinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Konseyi ülkeleri, ekonomi, ticaret, sağlık, eğitim ve turizm gibi alanlarda geliştirdiği iş birliğine enerji konusunu da eklemektedir. Türk Keneşi Enerji İşbirliği Çalışma Grubu 1. Toplantısı 23 Şubat 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Söz konuş toplantıya, üye ve gözlemci ülkeler olmak üzere, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan ve Macaristan’dan uzmanlar, enerji sektöründe faaliyet gösteren kamu iktisadi kuruluşlarının temsilcileri ile 45’in üzerinde devlet yetkilisi katıldı.

Toplantıda taraflar, enerji sektöründe ülkelerinin kapasitelerini, devam eden reformlarını, enerji verimliliği ve ileri enerji teknolojileri hakkında en iyi uygulamalarını sunarak, mevcut yatırım projeleri ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Taraflar ayrıca, üye ülkeler arasında bölgeler arası enerji bağlantısının iyileştirilmesi, çok taraflı enerji işbirliğinin tesis edilmesi, enerji yollarının geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi ile ilgili imkanları masaya yatırıldı.

Toplantı, 24 Şubat 2021 tarihinde yapılacak ve enerji alanında çok taraflı işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik önerilerin ele alınacağı üye ülkelerin Enerji Bakanları Toplantısı öncesinde gerçekleşti.

Türk Keneşi ülkeleri arasında enerji alanında çok taraflı iş birliğinin mevcut durumunu değerlendiren yetkililer, ayrıca enerjide iş birliğinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesinde ve bölge içi enerji bağlantılarının iyileştirilmesindeki fırsatlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

https://orhaajans.com/yazar/suinbay/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum