Türk Keneşi: İlk kez Türk dünyasından bir yetkili BM Genel Kuruluna başkanlık edecek

Türkçe Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi/Türk Keneşi) Genel Sekreteri Bağdad Amreyev, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı seçilen Volkan Bozkır’ı tebrik etti. Amreyev, BM tarihinde ilk kez Türk dünyasından bir yetkilinin BM Genel Kuruluna başkanlık etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türk Keneşi: İlk kez Türk dünyasından bir yetkili BM Genel Kuruluna başkanlık edecek
20 Haziran 2020 - 20:13 - Güncelleme: 20 Haziran 2020 - 20:16

BM Genel Kurul Başkanlığına seçilen Volkan Bozkır

İLK KEZ TÜRK DÜNYASINDAN BİR YETKİLİ BAŞKANLIK EDECEK

Türk Keneşi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Büyükelçi Volkan Bozkır’ın 75. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Başkanı olarak seçilmesini yürekten tebrik ediyorum. BM tarihinde ilk kez, Türk dünyasından bir yetkili BM Genel Kuruluna (UNGA) başkanlık edecektir.

…İnanıyorum ki maruf bir uluslararası diplomat olarak sahip olduğu engin tecrübe, bu zahmetli ancak prestijli görevde karşılaşabileceği güçlüklerin üstesinden gelmesine yardımcı olacak ve daha birçok başarıya imza atacaktır. BM Şartı’nın amaç ve ilkelerine bağlı olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, sağlam iş birliği girişimleriyle bölgemizde barışı, güvenliği ve istikrarı güçlendirerek, BM değerlerine katkıda bulunmaya devam edecektir. Sayın Bozkır’ın görev süresi boyunca küresel barış ve huzuru sağlamaya katkıda bulunacağına ve Türk Dili Konuşan Ülkeler arasında örnek kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesine hizmet edeceğine emin olarak kendisine bir kez daha tebriklerimi sunuyorum.”


Türkçe Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi/Türk Keneşi) Genel Sekreteri Bağdad Amreyev

VOLKAN BOZKIR’A BM’DE ÜST DÜZEY GÖREV

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına, Türkiye’nin adayı eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır seçildi. Bozkır, Türkiye’den BM Genel Kurul Başkanlığına seçilen ilk isim oldu.

Bozkır, 15 Eylül’de görevi BM 74. Genel Kurul Başkanı Tijjani Muhammad-Bande’den devralacak ve 2021 Eylül ayına kadar bu görevi sürdürecek.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum