Türk karateciler 11 madalya daha kazandı

Türk karateciler 11 madalya daha kazandı
19 Eylül 2021 - 16:48

Türkiye’nin milli karatecileri 11 madalya daha kazandı. İstanbul’da düzenlenen Karate 1 Gençlik Ligi’nin ikinci gününde Türkiye’nin milli karatecileri, üç altın, iki gümüş ve altı bronz madalya daha kazanarak toplam madalya sayısını 25’e çıkardı.

İstanbul’da düzenlenen 57 ülkeden 886 sporcunun mücadele ettiği Karate 1 Gençlik Ligi organizasyonunda Türk karatecilerin başarısı ikinci günde de devam ediyor. Türkiye Karate Federasyonundan dün yapılan açıklamaya göre, Türk sporcular Yeşilköy’deki WOW Convention Center’da düzenlenen ve 10 kategoride madalyaların dağıtıldığı organizasyonun ikinci gününde 3 altın, 2 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplam 11 madalya elde etti. Türkiye dün kazandığı 14 madalya ile toplam madalya sayısını 25’e çıkarmış oldu.

TÜRKİYE EN BAŞARILI ÜLKE OLDU

Ay-Yıldızlı ekip Gençlik Ligi’nin ilk gününü de dört altın, üç gümüş ve yedi bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile tamamlayan Türkiye, en başarılı ülke oldu.

10 kategoride müsabaların yapıldığ ikinci günde genç erkekler kumite +76 kiloda Furkan Can Özdemir, ümit erkekler kumite 52 kiloda Doğu Taş ve genç kızlar kumite 54 kiloda Buse Kılıç, Türkiye’ye altın madalya kazandıran isimler oldu. Ağustos ayında Finlandiya’nın Tampere şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ümit erkekler kumite 70 kiloda altın madalya kazanan Süleyman Aydemir finalde Ukraynalı rakibi Stanislav Nikulin’e yenilerek gümüş madalyada kaldı.
Karate 1 Gençlik Ligi bugün yapılacak müsabakalarla sona erecek.

MADALYA KAZANAN TÜRK SPORCULAR

Altın Madalya

Buse Kılıç (Genç kızlar kumite 54 kilo)
Doğu Taş (Ümit erkekler kumite 52 kilo)
Furkan Can Özdemir (Genç erkekler kumite +76 kilo)

Gümüş Madalya

Süleyman Aydemir (Ümit erkekler kumite 70 kilo)
Mehmet Nalbat (Genç erkekler kumite +76 kilo)

Bronz Madalya

Furkan Kaynar (Ümit erkekler kata)
Zeynep Şule Arslan (Ümit kızlar kata)
Sude Esem Tural (Ümit kızlar kumite 47 kilo)
Anıl Eser Bayram (Ümit erkekler kumite 57 kilo)
Mustafa İslam Ograglı (Ümit erkekler kumite 63 kilo)
Özhan Gökbulak (Ümit erkekler kumite 70 kilo)

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
19 Eylül 2021, 12:13

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları