Türk güreşçiler, uluslararası turnuvanın ikinci gününde 10 madalya kazandı

Türk güreşçiler, İstanbul’da devam eden 49. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası’nın ikinci gününde 2 altın, 3 gümüş 5 bronz olmak üzere toplamda 10 madalya kazandı.

Türk güreşçiler, uluslararası turnuvanın ikinci gününde 10 madalya kazandı
27 Haziran 2021 - 19:24

Türkiye Güreş Federasyonundan dün yapılan açıklamaya göre Türk güreşçiler, İstanbul’da devam eden 49. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası’nın ikinci gününde 2 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya elde etti. Turnuvada 74 kilo finalinde Yakup Gör, İsa Demir’i yenerek altın madalya aldı. İsa Demir ise gümüş madalyada kaldı.

MEHLİKA ÖZTÜRK KAZAK RAKİPLERİNİ YENEREK ALTIN MADALYA KAZANDI

Kadınlar 55 kiloda Mehlika Öztürk de Nordic sisteminde Kazak rakiplerini yenerek altın madalya kazandı.
Erkekler 86 kilo finalinde İranlı rakibine yenilen Serdal Çavuşoğlu ile 97 kilo finalinde olimpiyat ve dünya şampiyonu Azerbaycanlı Şerif Şerifov’a kaybeden Mustafa Sessiz, gümüş madalya elde etti.

Erkeklerde Zafer Dama 74 kilo, Fatih Erdin 86 kilo, İbrahim Çiftçi 97 kilo, kadınlarda ise Elif Yanık ile Merve Pul ise 59 kiloda bronz madalya aldı.

ÜÇ TÜRK GÜREŞÇİ FİNALDE ALTIN MADALYA İÇİN MÜCADELE EDECEK

Turnuvanın üçüncü ve son gününde bugün üç Türk güreşçi altın madalya için mücadele edecek. Son gün yapılacak finallerde 92 kilo finalinde Selim Yaşar ile Erhan Yaylacı karşılaşacak. 125 kiloda Fatih Yaşarlı da finalde 23 yaş altında dünya şampiyonu İranlı Abbas Fouratanrami ile karşı karşıya gelecek.

Diğer taraftan Efe Anıl Al, Anıl Berkan Kılıçsallayan, Oktay Güngör, Ayşegül Özbege, Mehtap Gültekin, Münir Recep Aktaş, Esra Pul, Rahime Arı, Recep Topal, Servet Coşkun, Muhammed Nuri Kotanoğlu bronz madalya maçına çıkacak.
Selahattin Kılıçsallayan, Sefa Aksoy, Ahmet Duman, Serhat Arslan, Hasan Emin Gürbüz, Hüseyin Gündüz, Kemal Kıyı da repesaj için minderde ter dökecek.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
27 Haziran 2021, 14:01

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum