TÜRK GENÇLERİ TASARLADI, HEM EĞLENCE HEM VİRÜSLE MÜCADELEYE DESTEK: VİRUS WASH

TÜRK GENÇLERİ TASARLADI, HEM EĞLENCE HEM VİRÜSLE MÜCADELEYE DESTEK: VİRUS WASH
04 Nisan 2020 - 18:24

Dünyanın yeni tip koronavirüs Kovid-19’a karşı mücadelesinde Türk gençlerinden anlamlı bir adım geldi. Bir kısmı koronavirüs salgının en şiddetli geçtiği bölgelerden İtalya’da bulunan Türk tasarımcılar, virüsle mücadele temalı bir oyun tasarladılar. Kurguladıkları “Virus Wash” adlı oyunun gelirinin yüzde 25’i, Kovid-19’la mücadeleye destek amacıyla kullanılacak.

EKİBİN ARASINDA KIRIM TATARI DA VAR

Türk ekip, oyunu İtalya, Milano’da kişisel karantinalarını uyguladıkları esnada yararlı, eğlenceli ve öğretici bir oyun kurgulamaya başladıklarını aktardı. Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesinin Yönetim Kurulu Üyelerinden Serpil Mafke’nin oğlu, Milano şehrinde yaşayan Mimar ve Girişimci Hikmet Yağız Atlı’yla birlikte ekipte; yine Milano’dan UX/UI (User Interface/User Experience-Kullanıcı Arayüzü/Kullanıcı deneyimi) Tasarımcı Kemal Kutay Demirpolat, İstanbul’dan Yazılım Mühendisi Eren Alpaslan ve Milano’dan Ses Mühendisi Emre Baloğlu yer alıyor.

FARKLI ÜLKELERDEN OYUNCULAR REKABET EDECEK

“Virus Wash” adlı oyun ilk etapta sadece Android telefonlarda çıkacak. Oyunun amacı bir hücrenin merkezi olan Cello (Cell, Merkez Ana Karakter) ile etrafından rastgele çıkıp gelen ViruBros adındaki virüsleri Cello’nun fırlattığı sabunlarla imha etmek. Gittikçe zorlaşan seviyelerden oluşan oyunda Cello ile en uzun süre hayatta kalabilmeye çalışılacak. Her imha edilen ViruBros oyuncuya belirli puanlar kazandıracak. Bu puanlar ile dünyada bu oyunu oynayan diğer kişilerle rekabet edilebilecek.

GELİRİN YÜZDE 25’İ KOVİD-19’LA MÜCADELE İÇİN KULLANILACAK

Türkçe, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Arapça olmak üzere 7 dilde çevirisi bulunan, herkesin kolaylıkla oynayabileceği bu aktüel, basit ve eğlenceli oyunun ilerleyen süreçte IOS sürümü de çıkacak. Ekip bu sürüm için oyuna yeni ve farklı özellikle katarak oyun zevkini yukarıda tutmayı amaçlıyor.

Kurguladıkları oyunun gelirinin yüzde 25’ini Kovid-19’a karşı verilen mücadele çerçevesinde çaba gösteren sosyal yardımlaşma kuruluşlarına bağışlanmasını kararlaştıran ekip, bu oyun sayesinde küçükten büyüğe evlerinde sıkılanlara ViruBroslara karşı eğlenceli ve Cello’nun tavsiyeleriyle bilgi edindikleri güzel anlar vaat ediyor.

Cello’nun tavsiyeleri Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO – World Health Organisation) yayınladığı dikkat edilmesi gereken unsurlar listesinden alıntılandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı 

https://qha.com.tr/haberler/turk-gencler-tasarladi-hem-virusle-mucadele-hem-de/182494/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum