TÜRK DÜNYASININ KORONAVİRÜS İLE MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

TÜRK DÜNYASININ KORONAVİRÜS İLE MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR
23 Mart 2020 - 20:03

Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs, tüm dünyayı etkisine alırken Türk dünyası da Çin vebası ile mücadele etmeyi sürdürüyor.

Azerbaycan, Türk dünyasında koronavirüsten ilk etkilenen ülkelerden biri olmuştu. Azerbaycan’da yapılması planlanan Formula 1, Azerbaycan Grand Prix’i de koronavirüs nedeniyle ertelendi. Bakü yarışının organizatörleri erteleme kararında Azerbaycan hükûmeti, FIA ve Formula 1 yönetiminin hemfikir olduğunu belirtti.

Azerbaycan ayrıca Euro 2020’ye de ev sahipliği yapacak ülkelerden biriydi. UEFA, turnuvanın 2021 yılına ertelendiğini açıkladı. Azerbaycan şu ana kadar 72 doğrulanmış koronavirüs vakasına sahip ve ülkede koronavirüs nedeniyle 1 ölüm yaşandı.

KIRGIZİSTAN’DA OLAĞANÜSTÜ HAL TEDBİRLERİ ALINDI

Kırgızistan’da koronavirüse karşı 22 Mart 2020’de olağanüstü hal ilan edildi. Ülkede halihazırda 14 doğrulanmış vaka bulunuyor. Herhangi bir can kaybı ise henüz yaşanmadı. Kırgızistan’da yabancıların ülkeye girişi yasaklandı. Moskova’dan Bişkek ve Oş’a yapılan haftalık uçuş seferleri haricinde tüm uçuşlar ve tren seferleri durduruldu. 8 Nisan 2020’ye kadar tüm eğitim kurumları tatil edildi.

KAZAKİSTAN EKONOMİSİ BÜYÜK SARSINTI GEÇİRİYOR

Kazakistan’da Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, petrol fiyatlarının düşmesi ve koronavirüs ile birlikte gelen ekonomik sorunlar ile başa çıkmak için devlet şirketlerine döviz satma emrini verdi. Tokayev bu hamle ile Kazak milli para birimi Tenge’nin değerini artırmak istiyor.

Kazakistan’da da olağanüstü hal ilan edildi ve tüm küçük ve orta ölçekli işletmelerin bankalara olan ödemelerini dondurma kararı aldı. Kazakistan’da halihazırda 62 koronavirüs vakası bulunuyor. Herhangi bir ölüm gerçekleşmedi.

TAŞKENT, KARANTİNA ALTINDA

Özbekistan ise bugün sınırlarını kapatma kararı aldı. Yarından itibaren ise koronavirüsün yayılmasını önlemek adına Taşkent karantina altına alınacak. Ülkedeki koronavirüs vakalarının biri harici hepsi başkent Taşkent’te bulunuyor. Hükûmet toplu taşımayı başkentte yasakladı ve birçok işletmeye evden çalışma emri verdi. Ülkeden şu an yalnızca yabancıların ayrılmasına izin veriliyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum