TÜRK DÜNYASI LİDERLERİNDEN 29 EKİM MESAJLARI

TÜRK DÜNYASI LİDERLERİNDEN 29 EKİM MESAJLARI
30 Ekim 2019 - 00:50

Türkiye’de büyük bir coşku ile kutlanan ve 96. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Türk dünyasından liderler gün boyu tebrik mesajlarını ilettiler.

Liderlerin Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile yayımladığı tebrik mesajları şöyle:

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV

“Türkiye, dünyada ve bölgede yaşanan gelişmelerde aktif rol alarak kararlı tutum sergilemektedir. Türkiye-Azerbaycan dostluk ve kardeşliğinin, ilişkilerimizin temelini oluşturan ittifak ve stratejik ortaklığımızın bundan sonra da başarılarımızın ana faktörü olacağına inanıyorum. Size işlerinizde başarılar, kardeş Türk halkına daimi barış ve refah diliyorum.”

KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI SOORONBAY CEENBEKOV

“Kırgız Cumhuriyeti halkı adına ve kendi adıma Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle tebrik ediyorum. Kırgızistan ile Türkiye arasındaki stratejik işbirliğine ve güvene dayalı ilişkilerin kardeşlik halkımızın sevincini ve refahını geliştirmeye devam edeceğine derinden inanıyorum. İkili ilişkilerin ve desteğin gelişimine kişisel katkılarınız için içtenlikle teşekkür ediyorum.”

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANI ERSİN TATAR

“Türk ulusunun gururu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun ilham kaynağı, yegane garantörümüz, kardeş devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yaşını canıgönülden kutluyorum.”

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ (ITC) LİDERİ ERŞAT SALİHİ

“Uçurum kenarında yıkık bir ülkeyi küllerinden dirilten başta büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnet ile anıp, 29 Ekim Cumhuriyet bayramının bütün Türk dünyasına kutlu olmasını diliyoruz.”

KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİ BAŞKANI REFAT ÇUBAROV

“Bugün Türkiye’nin 96. Cumhuriyet Bayramı kaydediliyor. Bu sürede, hukukun üstünlüğünü ve demokratik prensipleri koruyan Türkiye Cumhuriyeti, kardeş Kırım Tatar halkının da daima destekçisi olmuştur. Türkiye, 2014 yılında Kırım’ın Rusya tarafından yasa dışı işgalini kat’iyen tanımamış ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına yardım etmiştir. Cumhuriyet bayramı, münasebetiyle Kırım Tatar Milli Meclisi adına Türkiye devletini ve Türk milletini can-ı gönülden tebrik ediyor, hayır ve esenlikler diliyoruz. Cumhuriyet bayramınız hayırlı olsun!”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum