Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödül töreni

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödül töreni
17 Ekim 2021 - 09:00

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödülleri altıncı kez sahiplerini buldu. Festivalin jürisinde 9 ülkeden 23 üye yer aldı.

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödülleri altıncı kez sahiplerini buldu. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ile Türk Dünyası Kültür Sanat Sinema Vakfının Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin desteğiyle düzenlediği festivalin ödül töreni, 15 Ekim 2021’de İstanbul’da Haliç Üniversitesi’nin Sütlüce Kampüsünde gerçekleştirildi.

“ORTAK FESTİVAL HER YIL DÜZENLENİYOR”

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir törende yaptığı konuşmada festivalin altı yıldır düzenlendiğini belirterek, “Türk’ün kültürüne ve sanatına hizmet edebilmek, Doğu Türkistan’dan Avrupa içlerine kadar yayılan ailemizin kültürünü belgesel ve film marifetiyle ortaya çıkartıp önce kendi ailemize bu filmleri, değerleri, kültürleri göstermek ve dünyaya sunmak maksadıyla bu etkinliği yapıyoruz.” diye kaydetti. Ayrıca, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Makedonya ve KKTC’den üniversitelerin de organizasyona katkı sağladığını söyledi.

“Dünya Dili Türkçe 6. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali”ne 13 ülkeden 226 film katıldı. Türk kültürü ve Türk’ün dünyaya bakışı konulu filmlerin öğrenci ve profesyonel kategorilerinde yarıştığı festivalin jürisinde 9 ülkeden 23 üye yer aldı.

Finale kalan 26 film arasından profesyonel kategoride “Sıradan Birkaç Gün”, öğrenci kategorisinde “Bu da mı gol değil?” adlı yapımlar “En İyi Film Ödülü”nü aldı. İkincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra bazı filmlere özel ödüller de verildi. Finale kalan filmlerin fragmanlarının da gösterildiği ödül töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

PROFESYONEL KATEGORİSİNDE ÖDÜL ALAN FİLMLER

Birincilik Ödülü; Sıradan Birkaç Gün (Pınar Okan-Türkiye), Ödülü Takdim Eden: Serdar Gökhan.

İkincilik Ödülü; Büyükbaba Theros’un Bebekleri (Marina Karyagina-Çuvaşistan), Ödülü Takdim Eden: Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı S. Selim Şimşek.

Üçüncülük Ödülü; Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikayesi (Orhan Tekeoğlu-Türkiye), Ödülü Takdim Eden: Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Fahri Solak.

ÖĞRENCİ KATEGORİSİNDE ÖDÜL ALAN FİLMLER

Birincilik Ödülü; Bu da mı Gol Değil? (Feyzi Baran, Kamil Kahraman-Türkiye), Ödülü Takdim Eden: Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Yusuf Enes Topsakal.

İkincilik Ödülü; Başka Vatanımız Yok (Bayram Küçük-Türkiye), Ödülü Takdim Eden: Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca.

Üçüncülük Ödülü; Meerman (Aikol Nurlanbek Uulu-Kırgızistan).

Kırım Haber Ajansı - QHA
Mehmet Berk Yaltırık
16 Ekim 2021, 18:28

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum