TÜRK DIŞİŞLERİNDEN ABD'Lİ ŞİRKETİN YPG/PKK İLE PETROL ANLAŞMASINA SERT TEPKİ

TÜRK DIŞİŞLERİNDEN ABD'Lİ ŞİRKETİN YPG/PKK İLE PETROL ANLAŞMASINA SERT TEPKİ
04 Ağustos 2020 - 19:34

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütü YPG/PKK güdümündeki “Suriye Demokratik Güçleri”nin (SDG) ABD’li bir şirketle yaptığı duyurulan petrol anlaşmasının, uluslararası hukuku hiçe sayan ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bir adım olduğunu, ABD’nin bu adıma destek vermesinin esefle karşılandığını ve kabul edilemez olduğunu açıkladı.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE ABD’Lİ ŞİRKET ARASINDA SÖZLEŞME

Bakanlığın yazılı açıklamasında, Suriye’de SDG adını kullanan bölücü terör örgütü YPG/PKK’nın, Suriye’nin kuzeydoğusundaki topraklarda petrol çıkarmak, işlemek ve ticaretini yapmak üzere ABD’de yerleşik “Delta Crescent Energy LLC” adlı şirketle sözleşme imzaladığının basında yer aldığına dikkat çekildi.

“SURİYE’NİN DOĞAL KAYNAKLARI SURİYE HALKINA AİTTİR”

PKK/YPG terör örgütünün, bu adımla Suriye halkının doğal kaynaklarına el koyarak bölücü gündemini ilerletme emelini açıkça gözler önüne serdiği vurgulanan açıklamada “Suriye’nin doğal kaynakları Suriye halkına aittir.” ifadelerinin altı çizildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ABD’nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez.”

Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr/haberler/turk-disislerinden-abd-li-sirketin-ypg-pkk-ile-petrol-anlasmasina-sert-tepki/230720/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum