Türk Devletleri Teşkilatından Kazakistan Cumhurbaşkanı Günü vesilesiyle tebrik mektubu

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreterinin Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Günü vesilesiyle tebrik mektubu

Türk Devletleri Teşkilatından Kazakistan Cumhurbaşkanı Günü vesilesiyle tebrik mektubu
02 Aralık 2021 - 09:37
Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Günü vesilesiyle Kazakistan Birinci Cumhurbaşkanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Onursal Başkanı Sayın Elbaşı Nursultan Nazarbayev’e bir tebrik mektubu göndermiştir. Tebrik mektubunun gayri resmi tercümesi aşağıda sunulmaktadır.

1 Aralık 2021, İstanbul

Saygıdeğer Elbaşı - Nursultan Abişeviç!
Sizi ve tüm Kazakistan halkını, 1 Aralık Kurucu Cumhurbaşkanı Günü vesilesiyle içtenlikle kutluyorum!
Zat-ı Alinizin ismi, Kazak halkının ve toplumunun yeniden canlanan ulusal kimliği için ortaya koyduğunuz yeni vizyon sayesinde Kazakistan`a damgasını vurmuş olan birlik ve beraberlik ile özdeşleşmiştir.
Bilge ve dünya çapında saygı duyulan devlet adamı kişiliğinizle, hem bölgemizde, hem de tüm dünyada uyum ve istikrarın simgesi haline gelen Kazakistan`ın istikrarlı kalkınması için sağlam bir temel oluşturan yeni yaklaşımlar ve stratejilerle, en güç durumlara daima en doğru şekilde ve zamanında müdahale ettiniz.
Tüm bunlarla beraber, Türk dünyasının tarihsel gelişimini yakından izleyerek ve daha da dinamik hale gelmesi için, özellikle Türk milletleri arasında süregelen ilişkileri en üst seviyeye çıkarmak üzere yoğun çaba harcayan Türk Devletleri Teşkilatı'nın kurulmasını sağlayarak ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin yeni bir seviyeye taşınmasında gösterdiğiniz eşsiz gayretlerle, haklı olarak herkes tarafındanTürk Dünyasının Lideri olarak tanınmaktasınız.
Sayın Elbaşım,
Bu önemli gün münasebetiyle, Zat-ı Alinize sıhhat ve afiyet, kardeş Kazakistan halkına ve tüm Türk dünyasına birlik, beraberlik ve refah temennilerimi sunuyorum.
En derin saygılarımla,

Baghdad Amreyev
Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum