Türk Devletleri Teşkilatı Uluslararası Türk Dili Günü'ne katıldı

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Sultanbay Raev, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 15 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen "Uluslararası Türk Dili Günü" Toplantısına katıldı.

Türk Devletleri Teşkilatı Uluslararası Türk Dili Günü'ne katıldı
20 Aralık 2021 - 13:54
Pamukkale Üniversitesi Altay Dilmer Direktörü Prof. Dr. Nergis Biray'ın yönetiminde gerçekleşen çevrimiçi toplantıya, üye ülkelerin Dışişleri ve Eğitim Bakanlıklarından üst düzey yetkililer, UNESCO Milli Komisyonu, TÜRKSOY, TÜRKPA, Türk Akademisi, Türk Kültürü ve Mirası Vakfı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan ve Türkmenistan'dan profesörler, rektörler, bilim adamları, araştırmacılar ve büyükelçilik temsilcileri katıldı.
Verimli tartışmaların yapıldığı toplantıda katılımcılar,  Türk milletleri arasında birliği sağlayan Türk dillerinin güçlendirilmesi için bu alanda işbirliğinin önemini vurguladılar. Konuşmacılar tarafından ayrıca Türk dillerinin tarihi önemi vurgulanarak, sadece Türk dünyası halkları arasında karşılıklı anlayış ve işbirliği için değil, aynı zamanda tüm dünya çapında birleştirici ve toplumların manevi ilişkilerini güçlendirici bir faktör olarak hizmet etmek üzere çeşitli projeler de sunuldu.
Genel Sekreter Yardımcısı Sultanbay Raev konuşmasında Türk dillerinin ulusal kimlik ve karakter oluşumunda önemli bir rol oynamasının önemine vurgu yaparak, Teşkilatın 8. Zirvesi'nde Ali Şir Nevai Uluslararası Ödülü ile ilgili düzenlemelerin imzalandığını  ve Türk Dünyası 2040 Vizyon belgesinin yürürlüğe girdiğini kaydetti. Teşkilatın uluslararası düzeyde "Türk Dili Günü"nün resmi olarak ilan edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden S.Rayev, TDT'nın Türk dilinin değerlerinin geliştirilmesine, bütünleşmesine ve güçlendirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu ifade etti.
KAYNAK:https://www.turkkon.org/tr/haberler/turk-devletleri-teskilati-uluslararasi-turk-dili-gunune-katildi_2421

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum