Tuğgeneral komutasındaki Türk askerleri ateşkesi izlemek için Azerbaycan'da!

Tuğgeneral komutasındaki Türk askerleri ateşkesi izlemek için Azerbaycan'da!
27 Aralık 2020 - 16:44

Karabağ ateşkesini izleyecek Tuğgeneral komutasındaki askerler Azerbaycan’a gitti. Türk askerleri Ocak ayında ortak izleme merkezindeki faaliyetlerine başlayacak.

Karabağ ateşkesini izleyecek Tuğgeneral komutasındaki Türk askerleri bugün Azerbaycan’a ulaştı. Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı bölgelerden biri olan Ağdam’da görev yapacak, Türk ve Rus askeri ateşkes anlaşmasına tarafların uyup uymadığını denetlemekle görevli olacak. Türkiye ile Rusya’nın Karabağ ateşkesini gözlemlemek için oluşturulan Ortak Merkez’de askerler Ocak ayının ilk haftasında göreve başlayacak. Askerler ortak gözlem merkezinde bir tuğgeneralin emir komutasında görev yapacak.

SAYISI 60’A ULAŞACAK

Ortak merkez için ilk etapta 25 civarında asker Azerbaycan’a gönderildi. Bu sayının gelecek haftalarda 60’a ulaşacağı öğrenildi.

VERİLER ORTAK MERKEZDE İNCELENECEK

Bölgedeki son duruma ilişkin gelişme ve veriler ortak merkezde incelenecek. Ateşkesin ihlalinin tespiti halinde hem Ankara ve Moskova hem de Bakü ve Erivan’la doğrudan iletişim kurularak ateşkes şartlarının korunmasını sağlanacak.
Türk askeri bölgede denetlemelerin yanı sıra, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği içerisinde insani yardım alanında ve mayın temizleme faaliyetlerinde de görevli bulundurulacak.

Azerbaycan’a asker gönderilmesine ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla TBMM’ye sunulan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, Azerbaycan’ın, işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinin yıllardır devam ettiği hatırlatılarak 17 Kasım’da kabul edildi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum