TOKAYEV'DEN ERDOĞAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TOKAYEV'DEN ERDOĞAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI
31 Ekim 2020 - 14:30

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, İzmir’de meydana gelen deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajlarını iletti. Tokayev depremde yaşanan can kayıpları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başsağlığı diledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, İzmir’de meydana gelen depremde yaşanan can kayıpları nedeniyle bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı mesajı gönderdi.

KAZAKİSTAN TÜRKİYE’NİN YANINDA

Tokayev, mesajında, depremde insanların hayatını kaybettiği ve yaralandığıyla ilgili haberleri derin üzüntüyle karşıladığını kaydederek, “Kazakistan halkı ve şahsım adına bu felakette yakınlarını kaybedenlere ve size başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralıların bir an önce yakınlarına kavuşmasını diliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tokayev, Kazakistan hükumeti ve halkının kardeş Türk halkına yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

İzmir dün öğle saatlerinde çok şiddetli ve uzun süren bir depremle sarsıldı. Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan deprem, saat 14.51’de richter ölçeğine göre 6,6 şiddetinde meydana geldi.

İzmir’de dün öğle saatlerinde gerçekleşen deprem bütün yurdu seferber etti. AFAD, depremde 25 kişinin yaşamını yitirdiğini 804 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. AFAD, Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir ve Aydın başta olmak üzere depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmalarının devam ettiğini ve TSK’nın da havadan tarama çalışmalarına destek verdiğini kaydetti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları