TDED Manisa'dan Bahtiyar Vahapzade ve Abdurrahim Karakoç gecesi yapılıyor
Manisalıları 21 ekim’de muhteşem bir sanat ve edebiyat gecesi bekliyor. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi tarafından düzenlenen programda Türk Dünyası’nın iki önemli Şairi Bahtiyar Vahapzade – Abdurrahim Karakoç şiirleri ve türküleri okunacak.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi’nin düzenlenen Türk Dünyası’nda İz Bırakanlar Bahtiyar Vahapzade – Abdurrahim Karakoç Şiirleri ve Türküleri Gecesi Programı 21 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00’da Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşecek. Azerbaycan’dan 20 Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığından 20 sanatçı olmak üzere toplam 40 sanatçının Vahapzade ve Karakoç’un eserlerini okuyup, seslendirecekleri gece TRT ve Azerbaycan devlet kanalları olmak üzere yerel ve bölgesel TV kanallarından da canlı olarak yayınlanacak. Düzenlenen program hakkında basın açıklamasında bulunan TDED Manisa Şube Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ başta Manisalılar olmak üzere tüm vatandaşları düzenlenecek olan programa davet etti. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi olarak bugüne kadar yaptıkları faaliyetlere bir yenisini daha ekleyecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şube Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Bu etkinliğimizle tarihi bir gün daha yaşatmak istiyoruz” dedi.
DİZİLERİNE TÜRK DÜNYASI’NDA RAĞBET BÜYÜK
Kendisinin akademik kökenli bir siyasetçi olduğunu ve siyasetin dışında kültürle de uğraştığını belirten Özdağ, “Kültür dünden bugüne bu milletin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren biriktirdiği her şey. Manilerimiz, şiirlerimiz, şarkılarımız, türkülerimiz, askeri marşlarımız, ilahilerimiz, asker uğurlamalarımız, sünnetlerimiz, düğünlerimiz, mutfağımız ve bu anlamda aklımıza gelen her şey kültürümüzün yansımasıdır. Biz Manisa’da Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Şubesini kurduğumuz andan itibaren büyük etkinliklere imza attık ve dernekler içerisinde kendimizden bahsettirmeye başladık. İlk Azerbaycan’a gittiğimde orada gençlerin Türkiye Türkçesini çok iyi kullandıklarını ama biraz daha yaşlı olanların ise biraz daha farklı bir Türkçe şivesiyle konuştuklarını gördük. Onlarla da anlaşıyoruz. Azerbaycan’da iken “Burada Türkiye Türkçesinin daha da yaygınlaşması ve gelişmesi için ne yapabiliriz?” diye sorduğumda benden Türkiye Türkçesinin iyi şekilde kullanıldığı kitaplar göndermemi talep etmişlerdi. Türkiye Türkçesini televizyonlarda izledikleri diziler ve diğer programlardan daha da iyi öğrendiler. Türk Dünyası, Balkanlar ve Orta Asya’da Türk dizileri büyük bir beğeni ile izleniyor. Türkiye’den Azerbaycan’a 10 Bin adet kitap gönderdik. Bu vesileyle kitapları ücretsiz olarak gönderen PTT’ye bir kez daha teşekkür ediyorum. Yine düzenlediğimiz faaliyetler kapsamında Güneydoğu illerinden yaklaşık 70 Öğrenci kardeşimizi Manisa’ya getirdik. “İnadına barış, inadına kardeşlik” diyerek öğrenci kardeşlerimizi ağırladık. Biz bu projeyi tamamladıktan sonra o bölgeden gelen çocuklarımızın anne, babası, öğretmenleri bizi aradı ve döndükten sonra çocukların pozitif bir değişiklik gösterdiklerini söyleyerek kutladılar. Yine etkinliklerimiz dahilinde bir Abdurrahim Karakoç’u anma programı yaptık. Müthiş bir geceydi ve TRT canlı olarak yayınlamıştı. Abdurrahim Karakoç Türk Dünyası’nın en büyük halk şairidir. Kahramanlık şiirleri, halk şiirleri, hicivler, sosyal temalı şiirler ve nice eserleri yazılmasının üzerinden ne kadar süreç geçerse geçsin her zaman büyük beğeniyle okunuyor ve seslendiriliyor. Aynı zamanda Azerbaycan’da da Abdurrahim Karakoç gecesi yapmıştık. Azerbaycan’da da Azerbaycanlı sanatçılarla birlikte anmıştık. Baktım ki türkülerimiz unutuluyor Manisa türküleri gecesi düzenledik. Bu gece yine canlı yayınlandı ayrıca bir sponsor bularak Manisa türkülerinin yer aldığı 10 Bin cd dağıttık. Kültürümüzü unutmamalıyız. Milletler kültürleriyle yaşarlar. O nedenle yerel kültüre önem verelim istedik. Yine Sayın Numan Kurtulmuş’un katılımlarıyla 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a Darbeler ve FETÖ İhaneti" adlı panelini Manisa'da gerçekleştirdik. Bundan sonra da etkinliklerimize ve projelerimize devam edeceğiz” diye konuştu.
BAKAN NUMAN KURTULMUŞ 21 EKİM’DE MANİSA’DA
“21 Ekim Cumartesi akşamı yeni bir etkinliğe daha imza atacağız ve o akşam saat 20.00’da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Salonunda Bahtiyar Vahapzade – Abdurrahim Karakoç gecesi düzenledik” diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Bahtiyar Vahapzade ve Abdurrahim karakoç Türk Dünyasının en büyük iki şairi Azerbaycan – Türkiye Tek Millet İki Devlet olarak aynı tarihi, kültürü paylaşan devletler. Her iki şairin de şiirleri ve türküleri okunacak o gece. Azerbaycan’dan 20 sanatçı geliyor. Nizam Nizamoğlu ve Bahtiyar Vahapzade’nin oğlu Azer geliyor. Abdurrahim Karakoç’un çocukları da 21 Ekim Cumartesi günü aramızda olacaklar. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş bey, Azerbaycan – Türkiye TBMM Dostluk Grubu Başkanı Adana Milletvekilimiz Necdet Ünüvar bey yine aramızda olacaklar. Biz tüm Manisalıları o gece aramızda görmek istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Kültür ve Turizm İl Müdürümüz de çok büyük gayret sarfetti ve Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 20 kişilik bir sanatçı grubu da o gün yine aramızda olacaklar.”
BARZANİ’YE VE EGEMEN GÜÇLERE O ŞARKIYLA CEVAP VERİLECEK
Kerkük’te önemli bir süreç yaşandığını ve emperyalist devletlerin kukla bir peşmerge devleti kurma senaryosunun problem oluşturduğunu kaydeden Özdağ, “Barzani’de konuşmalarında ‘Kerkük bizimdir’ diyor. Onlara karşı bir cevap olarak gecenin finalinde bir Türkmen yurdu olan Kerkük’ün 1040 yıllık eserini seslendireceğiz. Altın Hızma Mülayim’i söyleyeceğiz. O eserin yanısıra Mihriban’ı seslendireceğiz. Son olarak Çırpınırdı Karadeniz’i seslendireceğiz. O gece bir estetik, bir sanat eserleri gösterimi sunacağız” dedi.
21 EKİM’DE MANİSALILARI MUHTEŞEM BİR GECE BEKLİYOR
“Sanat ve estetiğin olduğu yerde nezaket, saygınlık, naiflik vardır. Biz Türklerin de 3 Bin yıllık bir tarihi var. Anadolu topraklarına geldiğimizden beri Orta Asya’dan ne getirdiysek, geldikten sonra da kiminle buluşmuşsak karşılıklı dil ve kültür alışverişi yaptık. Karşılıklı hayat kültürümüz oluştu ve biz bunların hepsini Türkleştirdik. Bu medeniyetin adına da Türk İslam Medeniyeti adını verdik. Bu gecenin, bu kültürün ve medeniyetin güzel bir örneğinin verileceği 21 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00’da tüm vatandaşlarımızı Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki Türk Dünyasında İz Bırakanlar / Bahtiyar Vahapzade – Abdurrahim Karakoç Şiirleri ve Türküleri Gecesine bekliyoruz. Muhteşem bir gece olacak. TRT ve Azerbaycan kanalları canlı olarak yayınlayacak. Bizim mahalli ve bölgesel televizyon kanallarımız yani Kanal 58, ETV, Manisa Medya gibi kayıt altına aldıktan sonra dönüşümlü olarak belirli periyotlarla yine yayınlayacaklar. Gazeteler, radyo kanalları haber yapacaklar. Her gün siyaset konuşmak yerine kültürü, musikiyi, şiir ve edebiyat, sanat, tarih konuşmanın bizleri daha güzel yerlere getireceğine inanıyorum. Bu etkinlikte destek veren Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğümüze ve İl Müdürümüz Kemal Koçkaya’ya, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanımız Ahmet Tonguç’a, yaptığımız her etkinlikte bizlere katkı koyan, destek veren Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e, aramızda bulunan Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı Manisa İl Müdürümüz İbrahim Sudak’a teşekkür ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA, Kredi Yurtlar Kurumu, Şehzadeler Belediyesi, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’nin katkılarıyla Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi olarak düzenlediğimiz etkinliğimiz olacak. Destek olan herkese ve kurumlara teşekkür ediyorum. Mülki Amir olma sıfatıyla Sayın Valimizi, Sayın ilçe Kaymakamlarımızı, Bürokratlarımızı, Belediye Başkanlarımızı, Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşu Temsilcilerini, Basın Yayın Organları sahip ve çalışanları ile tüm Manisalıları davet ediyoruz.”
2017 TÜRK DİLİ YILINA ÖZGÜ BİR ETKİNLİK DAHA DÜZENLEYECEĞİZ
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi olarak bundan sonra da etkinliklerine devam edecekelerini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 21 Ekim gecesi gerçekleştireceğimiz etkinliğin ardından ilk yapacağımız faaliyetlerden biri de 2017 Türk dili yılı ilan edilmesinden dolayı Manisa Öğretmenevinde Türkçe Öğretmenlerimize bir yemek vererek öğretmen şiirlerini okuyarak, şarkıları seslendirerek o gece teşekkür etmek istiyoruz. Program bitiminde de Türk diline sunduğu katkılardan dolayı da her öğretmenimize benim imzamı taşıyan birer kitap hediye edeceğiz. Böylece Türk dili yılını anlamlı kılalım ve kutlayalım istiyoruz” dedi.
FACEBOOK YORUMLAR