Tacikistan'dan geri adım: Kırgızistan vatandaşına saldıran askerleri cezalandıracağız

Tacikistan'dan geri adım: Kırgızistan vatandaşına saldıran askerleri cezalandıracağız
25 Aralık 2021 - 12:54

Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Enformasyon ve İletişim Dairesi, 22 Aralık 2021’de Kırgız-Tacik sınırında bir çatışma yaşandığını bildirmişti. Batken eyaletinin Leylek ilçesindeki Maksat-Caştık karayolu üzerinde Kırgızistan vatandaşı, Tacikistan askerlerinin ateşiyle karşı karşıya kalmıştı.

KIRGIZİSTAN VE TACİKİSTAN TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Kırgızistan Devlet Sınır Teşkilatı Basın Servisi, 23 Aralık 2021’de Kırgızistan ve Tacikistan temsilcilerinin Batken eyaletinin Leylek ilçesi sınırındaki silahlı saldırı olayının ardından bir araya geldiğini bildirdi. İkili görüşmede Tacikistan temsilcileri, “Tacik askerlerinin eylemlerinin tamamen yasa dışı olarak tanıdığını” bildirdi.

SINIR MUHAFIZLARININ HESABINI BİZ KEDNİMİZ SORACAĞIZ

22 Aralık 2021’de gerçekleşen olayla ilgili, Tacikistan tarafı “Buna izin veren sınır muhafızlarının hesabını kendimiz soracağız. Sınır askerlerinin yasa dışı eyleminden dolayı suçumuzu kabul ediyoruz ve sorumluları cezalandıracağız.” açıklamasını yaptı. Ayrıca, Tacikistan Askeri Savcılığı tarafından soruşturulacağını ekledi.

İkili görüşme kapsamında taraflar, olayla ilgili tek taraflı soruşturmaların yanı sıra devlet sınırında her iki ülkenin sınır karakollarının başkanlarıyla ortak tatbikat yürütme konusunda anlaştı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ömer Kaya
24 Aralık 2021, 17:43

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum