Sözde Karabağ Cumhuriyeti, Rusçayı resmi dil ilan etmek istiyor!

Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Parlamentosuna, Ermenice’nin yanında Rusça’nın da resmi dil olarak tanınmasına ilişkin bir yasa tasarısı sunuldu. Sözde Cumhurbaşkanı Araik Arutyunyan tarafından imzalanan belge, parlamentonun internet sitesinde yayımlandı.

Sözde Karabağ Cumhuriyeti, Rusçayı resmi dil ilan etmek istiyor!
18 Şubat 2021 - 13:58

Karabağ’da Azerbaycan’ın kesin zaferinin ardından imzalanan ateşkes anlaşması sonrası Rusya’nın bölgedeki artan nüfuzu endişe yaratıyor. Karabağ’daki Ermeni teröristlerin ilan ettiği sözde cumhuriyet, bugün Rusçanın ikinci resmi dil yapılması için harekete geçti ve Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti parlamentosuna Rus dilinin resmi dil olarak kabul edilmesine ilişkin yasa tasarısı sunuldu. Dil Yasasına getirilmesi önerilen değişiklik taslağında, “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin resmi dilleri edebi Ermenice ve Rusçadır.” ifadesi yer alıyor.

KARABAĞ’DA AZERBAYCAN’A YENİLEN ERMENİ TERÖRİSTLERDEN RUSÇA ADIMI!

Sözde Cumhurbaşkanı Araik Arutyunyan tarafından imzalanan tasarıda, resmi yazışmaların Ermenice, gerektiğinde de Rusça yapılacağı belirtilirken; basılı yayınların, ders kitaplar, kılavuzlar, referans kitapları, bilimsel ve metodolojik kitapların iki dilde yayımlanmasının teşvik edileceği kaydedildi.

ERMENİ TERÖRİSTLER, RUSYA İLE YAKIN İLİŞKİYİ RESMİLEŞTİRME NİYETİNDE!

Sözde Karabağ Cumhuriyeti, Rusçaya resmi dil statüsünün verilmesinin, her alanda iş birliğinin derinleştirilmesi için gerekli koşulları yaratacağı ve yasal çerçeve içinde ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını ileri sürdü. Tasarı metninde, “Rus barış güçlerinin Karabağ’daki uzun vadeli varlığı, çok sayıda sosyal ve iletişim sorununu birlikte çözme ihtiyacının farkında olunması, inşaat, sağlık, eğitim ve bilim alanlarında iş birliği, Rus dilinin rolünün yeniden değerlendirilmesini gerektiriyor,” ifadeleri kullanıldı.

RUSYA’DAN İŞGAL HAZIRLIĞI: KARABAĞ’DAKİ ERMENİLERE PASAPORT MU DAĞITILACAK?

Hatırlanacağı üzere, Karabağ’daki ateşkesin ardından Rusya’nın bölgedeki artan etkisine ilişkin, Karabağ’daki Ermenilere Rus pasaportu verilmesi gündeme gelmişti.

Karabağ’da imzalanan anlaşma gereği, yalnızca ateşkes ve anlaşma hükümlerinden sorumlu olacak olan Rusya Federasyonu, önce ateşkesin imzalandığı gün, “barış gücü” askerlerini Karabağ’a soktu. Daha sonra sadece sorumlu olduğu bölgelerde değil, Karabağ’ın pek çok bölgesine asker çıkaran Rusya, ağır silah ve mühimmatlarını Karabağ’a yığmaya başladı.

RUSYA, KIRIM VE DONBAS’TA DA AYNISINI YAPIYOR!

Öte yandan, Rusya Federasyonunun Karabağ’daki Ermenilere pasaport dağıtacağı tezini, güçlendiren örnekler mevcut. 2014 yılında zorla işgal ettiği Kırım’da ve Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ta zorunlu Rus pasaportu dağıtması hemen akla gelen ilk örnek oldu. 2008 yılında Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya bölgeleri işgal edilmeden önce Rusya bu bölgelerde yine pasaport dağıtmıştı.


Kırım Haber Ajansı - QHA

E. K.
17 Şubat 2021, 17:05

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum